Tine Høeg ny vært på Notesbogen

Skrevet af

4. februar 2024

Rosa Dehn Callesen

rosa@radio4.dk

Der er udskiftning på værtsholdet, når Radio4 søndag den 4. februar tager hul på den ny sæson af ’Notesbogen’. Succesforfatter Tine Høeg erstatter Kaspar Colling-Nielsen, og bliver en fast del af værtstrioen, der udover Tine Høeg tæller kulturskribent Torben Sangild og dramatiker Line Knutzon.

For syv år siden debuterede Tine Høeg med romanen ’Nye Rejsende’, som senere samme år indbragte hende Bogforums Debutantpris. Nu debuterer hun igen – denne gang som radiovært. Og selv om det for hende er en helt ny rolle, tøvede Tine Høeg ikke mange øjeblikke, da hun blev spurgt:

”Jeg sagde temmelig hurtigt ja. Jeg var faktisk ikke i tvivl. Det bliver pissesjovt, og jeg glæder mig til at dykke ned i en blanding af sprog, følelser, samfund og kultur i mine programmer. Derudover er mine medværter Line Knutzon og Torben Sangild jo også to meget kloge, inspirerende og dejligt forskellige mennesker, som jeg glæder mig helt vildt til at komme på hold med.”

I ’Notesbogen’ lukker værterne på skift lytterne ind i deres egne notesbøger og deler deres undren og iagttagelser om den verden, vi lever i, når de hver uge taler med en gæst, der kan gøre dem klogere på et af de emner, der fylder i deres notesbøger. Og netop noternes betydning for programmet, er noget, der kan få et forfatterhjerte til at banke lidt hurtigere.

Jeg er lidt en sucker for farverige, fysiske notesbøger, men jeg skriver lige så mange noter på min telefon, I bussen, i sengen om natten, i Netto. Hvor som helst.

”Jeg elsker at skrive, men jeg elsker også at samtale. Jeg tror, det bliver en vidunderlig cocktail for mig at få lov at kombinere det ensomme arbejde ved skrivebordet med det mere udadvendte arbejde som radiovært. Og som forfatter elsker jeg selvfølgelig, at alle samtalerne udspringer af skrift. At de skrevne noter får lov at være en slags grundsten, som man kan vende tilbage til,” siger Tine Høeg, der har skrevet mange noter om, hvad det vil sige at være voksen, om skolesystemets manglende anerkendelse af anarki og om de grimme følelser i mennesker, hvilket derfor er nogle af de emner, hun kommer forbi i sine programmer.  

Tine Høegs første udsendelse kommer til at handle om frygt, gys og hvorfor man som voksen stadig kan være bange for mørket. Hun taler med forsker i rekreativ frygt, Mathias Clasen, der giver nogle bud på, hvordan hun kommer af med sin frygt for mørket – og hvorfor det er vigtigt, at vi som forældre udsætter vores børn for gys. Hør programmet her – eller søndag kl. 11.05 på Radio4.

Rundt om Tine Høeg.

Tine Høeg debuterede i 2017 som forfatter med romanen ’Nye Rejsende’, som hun modtog Bogforums Debutantpris for. I 2020 udgav hun ’Tour de Chambre’, der ligesom debuten blev opsat på Det Kongelige Teater. Hendes seneste roman SULT fra 2022 handler om hendes egne oplevelser med fertilitetsbehandling og var med til at sætte gevaldigt skub i fertilitetsbehandlingen herhjemme.

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

11:05
13:00