Vikarlandsholdspiller til Simon Kjær: Skal “droppe arrogancen”

Denmarks Captain Simon Kjaer during a press conference before the Euro 2024 group H qualifying match against San Marino in Helsingoer, Denmark, Wednesday September 6, 2023. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

7. september 2023

mabo@radio4.dk

mabo@radio4.dk

Anders Fønns, spiller på ‘vikarlandsholdet’, mener, at landsholdsanfører Simon Kjær bør droppe arrogancen, når han udtaler sig om hyldesten af vikarlandsholdets indsats i den kontroversielle landskamp i 2018.

En af spillerne fra det såkaldte vikarlandshold Anders Fønss mener, at landsholdsanfører Simon Kjær udtaler sig arrogant, når han ikke vil give et klar svar på, hvad han tænker om, at vikarlandsholdet torsdag aften skal hyldes i forbindelse med landskampen mod San Marino.

“Jeg synes, at det lyder lidt overfladisk. Et eller andet sted er det sgu sådan, at havde vi ikke stillet op, så havde de nok ikke været til EM og haft en sindssygt fed EM-turnering. Så man skal lige prøve at kigge lidt tilbage, og så må han lade være med at have den der arrogance”, siger Anders Fønss.

Lyt til hele interviewet med Anders Fønss her:

Torsdag aften skal flere tidligere landsholdsspillere hyldes i Parken forud for landskampen mod San Marino. Det inkluderer også de amatørspillere, der den 5. september 2018 tabte 0-3 til Slovakiet i en testkamp. Kampen blev spillet, mens spillerne fra Herrelandsholdet lå i konflikt med DBU om løn og kommercielle rettigheder.

Dengang vikarlandsholdet stillede op og spillede en landskamp, udtalte Simon Kjær til TV 2:

“Jeg har læst, at der er nogen, der synes, at de skulle have en tak. Men når du stiller op for landsholdet, når der en konflikt, så tager du en side. Så jeg kan selvfølgelig ikke sige tak. Jeg vil hellere sige tak til de 990, der sagde nej inden”, lød det fra Simon Kjær.

Simon Kjær blev onsdag aften på et pressemøde spurgt, hvorvidt han havde ændret syn på hele sagen.

“Er det seriøst det, som vi skal snakke om dagen før en landskamp i et fyldt Parken? Solen skinner, og vi glæder os alle sammen til at spille fodbold. Er det dét, vi skal bruge vores tid på et pressemøde”, sagde han.

Anders Fønss, der som fodboldspiller har spillet i den tredjebedste danske række, mener ikke, at Simon Kjær behøver at takke ham. Men han er ærgerlig over måden, som landsholdskaptajnen svarer på.

“Han skylder i hvert fald ikke at være så arrogant.”

Det har ikke været muligt at foreholde udtalelserne for Simon Kjær. DBU’s kommunikationschef Jakob Høyer skriver dog i et skriftligt svar til Radio4:

– Da en journalist ville diskutere gamle udtalelser, svarede anføreren, at han havde fuldt fokus på den vigtige EM-kvalifikationskamp – og fandt det mærkeligt, at der skulle drøftes andre emner. Nu er fokus på kampen i aften, som både spillere, træner og alle andre glæder sig til, skriver DBU til Radio4.

Udover vikarlandsholdet er også europamestrene fra 1992, Michael Laudrup og Daniel Agger inviteret til hyldesten torsdag aften.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

 

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

19:05
21:00