Vermund: Mette Thiesen har sendt truende beskeder til medarbejder

Nye Borgerlige - Pernille Vermund, Peter Seier Christensen, Lars Boje Mathiesen og Mette Thiesen holder pressemøde efter sommergruppemødet på Comwell i Snekkersten, søndag den 21. august 2022. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022)

Skrevet af

7. november 2022

Opdatering: Mette Thiesen har nu meldt sig ud af Nye Borgerlige og bliver i stedet løsgænger i Folketinget. Det sker efter hård kritik fra bl.a. Nye Borgerliges partileder Pernille Vermund, og en lang række interne stridigheder i partiet.

Folketingsmedlem Mette Thiesen (NB) og hendes kæreste har sendt “intimiderende og truende” beskeder til en medarbejder hos Nye Borgerlige.

Det oplyser partiets formand, Pernille Vermund, i en pressemeddelelse.

De intimiderende beskeder blev sendt fra Mette Thiesens sociale medier. Desuden har politikerens kæreste i september opsøgt medarbejderen og truet ham, lyder det.

Efterfølgende blev der ifølge Vermund holdt et møde mellem Thiesen og Vermund samt sekretariatschef Lars Eldrup.

– Desværre ville Mette Thiesen ikke selv tage ansvar for truslerne og chikanen mod vores medarbejder, til trods for at hun så passivt til, da medarbejderen den søndag blev truet af hendes kæreste, og til trods for, at de intimiderende beskeder over telefon, som indgik på alle tider af døgnet, blev afsendt fra hendes sociale medie, skriver Vermund.

Der blev heller aldrig givet en undskyldning, lyder det videre.

– Det er en ganske alvorlig sag, som jeg ad flere omgange har bedt Mette Thiesen om at tage ansvar for at få løst.

– Desværre er Mette Thiesen ikke parat til at påtage sig ansvaret. Hun mener tværtimod, at løsningen ligger i at afskedige medarbejderen.

– Det kommer ikke til at ske. Sådan opfører vi os ikke i Nye Borgerlige. Det er ikke ofret, der skal straffes, skriver Pernille Vermund.

Indkaldt til krisemøde

Der er nu indkaldt til ekstraordinært forretningsudvalgsmøde mandag aften klokken 18, hvor sagen skal drøftes. Herefter vil det være op til partiets hovedbestyrelsesmøde at beslutte, hvad der skal videre ske i sagen.

Hovedbestyrelsesmødet holdes klokken 19, oplyser partiet til Ritzau. Et medlem kan ekskluderes fra partiet, hvis der er et almindeligt flertal i hovedbestyrelsen.

Mette Thiesen er indkaldt til forretningsudvalgsmødet for at forklare sig.

– Vold og trusler er helt uantageligt både i politik og på en arbejdsplads, og derfor har vi i ledelsen taget denne sag dybt alvorligt fra første dag, vi hørte om den, skriver Pernille Vermund videre.

– Og jeg kommer ikke til at vige tilbage for at drage den rigtige konklusion – også selv om det i yderste konsekvens vil betyde farvel til et centralt medlem af partiet valgt til Folketinget.

Mette Thiesen har siddet i Folketinget for Nye Borgerlige siden 2019 og blev genvalgt tirsdag med 4357 personlige stemmer.

Ved partiets valgfest blev hendes kæreste smidt ud efter at have angrebet medarbejderen. Ifølge Vermund havde Thiesen fået at vide, at kæresten ikke var velkommen ved festen grundet de tidligere sager.

Kæresten greb angiveligt fat i den ansatte, tvang ham mod jorden, hvorefter andre personer blandede sig og førte kæresten væk fra festen.

Tidligere mandag erkendte Thiesen, at hun har udvist dårlig dømmekraft ved at tage sin kæreste med til valgfesten i tirsdags.

– Min kærestes opførsel i tirsdags var uacceptabel, og den tager jeg selvfølgelig afstand fra, skriver hun i en sms til B.T.

Ifølge B.T. har den partiansatte og Thiesen tidligere haft et forhold.

Ballade i partitop

Det er anden gang inden for kort tid, at der er ballade mellem Vermund og Thiesen. Under valgkampen langede Vermund ud efter Thiesen i forbindelse med en sag om donationer til partiformanden.

Mette Thiesen havde i et interview med Frihedsbrevet udtalt, at Pernille Vermund modtager donationer på mere end 22.200 kroner, selv om det er imod reglerne. Men det passer ikke, sagde Vermund.

Efterfølgende forklarede Mette Thiesen til Radio4, at hun havde udtalt sig fejlagtigt om et emne, som hun ikke havde kendskab til.

– Hun taler om noget, hun ikke ved noget om, og taler decideret usandt, sagde Vermund til B.T. om hændelsen.

Partifælle under bussen

I fredags voksede presser på Mette Thiesen, da partifællen Lars Boje Mathiesen i radioprogrammet ”Det Blå Hjørne” på Radio4 udtalte, at Thiesen bærer en del af skylden for, at Nye Borgerlige ikke fik et bedre resultat, end tilfældet var.

– Vi laver nogle graverende fejl i valgkampen. Som et lille parti har vi kun få dage og få gange, hvor man får mediernes opmærksomhed, og der dummede vi os altså, sagde han med henvisning til Thiesen.

I programmet forklarer han, at Mette Thiesen lavede to fejl i valgkampen. Den med donationer var den ene. Og så var der en udtalelse fra Thiesen til P1 Morgen, hvor hun udtalte, at en homoseksuel eller en jødisk sosu-assistent eksempelvis kunne vælges fra af den ældre borger i hjemmeplejen. Den melding måtte partiet tage afstand fra.

Nye Borgerlige fik 3,7 procent at stemmerne ved valget. Ved 2019-valget var det 2,4 procent.

Radio4 har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Mette Thiesen

 

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

19:05
21:00