Vermund hylder advokatvurdering: S kalder den ubrugelig

Pernille Vermund, da Nye Borgerlige præsenterer uvildig advokatvurdering af mulig rigsretssag efter minkskandale, i Tivoli Hotel og Kongrescenter torsdag den 22. september 2022. Advokathuset Lund Elmer Sandager har stået for arbejdet.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

23. september 2022

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

Der er grundlag for en rigsret mod statsminister Mette Frederiksen og tidligere fødevareminister Mogens Jensen. Det slår en advokatvurdering af minksagen fast.

Vurderingen er lavet af advokater fra advokatfirmaet Lund Elmer Sandager, og betalt af Nye Borgerlige som i løbet af sommeren har samlet de 750.000 kroner, som vurderingen koster, ind via donationer.

Konklusionen glæder formand i Nye Borgerlige, Pernille Vermund – også selvom det ærgrer hende, at vurderingen ikke kan føre til en rigsretssag så længe der ikke er flertal i Folketinget for det.

”Jeg håber at danskerne, med den her advokatvurdering som baggrund, forstår hvad et folketingsvalg også handler om; altså om man skal kunne dække over en statsminister og en regering som potentielt kan dømmes i en rigsret, bare fordi man er politisk enige.”

Du kan høre mere om Pernille Vermunds holdning til Nye Borgerliges advokatvurdering her:

Advokatvurderingen havde til formål at vurdere hvorvidt der er mulighed for, at afsige dom i en eventuel rigsretssag på baggrund af minkkommissionens beretning.

For Pernille Vermund gør det ikke nogen forskel for uvildigheden af vurderingen, at den er bestilt og betalt af Nye Borgerlige.

Men det gør det til gengæld for politisk ordfører i Socialdemokratiet, Rasmus Stoklund.

”Det er nu engang sådan, at dem der betaler for orkestret, bestemmer hvad der skal spilles. Det her er et partsindlæg, og det vil være usundt hvis dansk politik udvikler sig til, at partier kan troppe op med advokater der fremfører de synspunkter, man gerne vil høre.”

Du kan høre mere om Rasmus Stoklunds holdning til uvildigheden i advokatvurderingen her:

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

RADIO4 EFTERMIDDAG

12:05
14:00