Verdens største shitstorm ramte Joe Biden

Aleksy Witwicki/SIPA/Ritzau Scanpix

Skrevet af

23. juli 2024

Gustav Pors Olesen

gup@radio4.dk

Selvom ingen shitstorms er ens, så har de en række fælle træk. Den shitstorm Joe Biden har været i de seneste uger er ingen undtagelse - den var ekstremt voldsom.

Den kritik som den amerikanske præsident Joe Biden har været udsat for de seneste uger, var en shitstorm.

De tendenser som en regulær og almindelig shitstorm kendetegnes ved, var alle til stede omkring Joe Bidens person, da de første spørgsmål omkring hans alder begyndte at dukke op.

Det siger Julius Petersen, kommunikationsrådgiver ved kommunikationsbureauet ATAK.

"Vi plejer at definere en shitstorm ved, at der kommer massiv kritik fra mange sider på én sag indenfor en bestemt periode. Og som efterfølgende spredes til den almene befolkning via de sociale medier."

Men selve definitionen af en shitstorm var til stede, så vil Julius Petersen hverken kalde den for regulær eller almindelig.

"Det bliver en af de shitstorms vi husker. Ingen har kunne slå op i hverken internationale eller danske medier, uden at kritikken af Joe Biden har væltet nede af siderne."

Du kan høre hele analysen, af den shitstorm som ramte Joe Biden, fra Julius Petersen her:

I løbet af de seneste uger og måneder mens shitstormen rasede, særligt omkring Joe Bidens alder, fastholdte præsidenten, at han ville stille op imod Donald Trump ved valget til november.

Men når shitstormen bliver for voldsom, så er der ikke andet at gøre, end at kaste håndklædet i ringen, fortæller Julius Petersen.

Derfor er han da også overbevist om, at analysen fra Joe Bidens kampagnestab var, at valgkampen ikke kunne vindes, og at det var dem, som fortalte ham det.

"Kritikken startede naturligt hos republikanerne, men spredte til andre demokrater. Det spredte sig til befolkningen som fik mistillid til ham."

"I amerikanske valgkampe handler det jo også om pengene. Og når pengene trækkes fra de store kampagnestøtter, er der ikke anden udvej end at trække stikket."

Joe Biden annoncerede søndag aften dansk tid, at han trak det stik, som Julius Petersen omtaler.

Det gjorde han i et brev til befolkningen.

Afspiller nu

A-Z

01:00
05:00