Venstreborgmester om Marie Bjerres afgang: - Det er næsten ikke til at bære

Skrevet af

23. november 2023

mabo@radio4.dk

mabo@radio4.dk

Venstrekvinden Marie Bjerre er færdig som digitaliserings- og ligestillingsminister. Og det er en trist nyhed, mener Per Bach Laursen, som er Venstre-borgmester i Vesthimmerland Kommune.

– Det er næsten ikke til at bære. Det er et tab for vores valgkreds, for Nordjylland, men egentlig også for hele Danmark, for jeg synes hun har været en rigtig dygtig minister, siger han til Radio4 Morgen.

Marie Bjerre blev for første gang stemt ind i folketinget ved valget i 2019, og efter valget sidste år blev hun udnævnt som minister. Selvom hun ikke engang nåede at være minister i et år, så er hendes politiske karriere langt fra ovre understreger Per Bach Laursen.

– Marie Bjerre har en fremtid foran sig, som er indiskutabel. Hun har en god alder, så hun skal nok komme igen.

Ministerrokaden er den første store beslutning, som Troels Lund Poulsen har truffet som ny formand for Venstre, og selvom Per Bach Laursen er trist over at sige farvel til Marie Bjerre som minister, så har han tillid til Troels Lund Poulsens beslutning.

– Der må jo være noget, som Troels Lund Poulsen mener, at der skal laves om og det har jeg tillid til. Men jeg glæder mig til at tale med Marie Bjerre i eftermiddag.

Du kan høre hele interviewet med Per Bach Laursen her:

Med den nye ministerrokade bliver Marie Bjerre bliver erstattet som digitaliserings- og ligestillingsminister af erhvervskvinden af Mia Wagner. Samtidig bliver næstformand Stephanie Lose ny økonomiminister, oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Herudover udnævnes Morten Dahlin til minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde, og det betyder også et farvel til Louise Schack Elholm som minister.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

DET SIDSTE MÅLTID

06:05
07:00