Venstre vil have minister i samråd om giftige PFAS-stoffer

Miljøminister Lea Wermelin (S) efter åbent samråd i transportudvalget, hvor transportministeren og miljøministeren er i samråd om Lynetteholmen og i den forbindelse tildeles en 'næse', Christiansborg, torsdag den 12. maj 2022.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

14. juli 2022

idk@radio4.dk

idk@radio4.dk

Venstre vil endnu en gang have miljøminister Lea Wermelin (S) i samråd om det sundhedsskadelige stof PFAS, skriver TV Syd.

I weekenden kom det frem, at der var fundet PFAS i mængder over grænseværdien i samtlige drikkevandsboringer på Fanø.

Og nogenlunde samme tid gav Haderslev Kommune et påbud til Flyvestation Skrydstrup om at undersøge den PFAS-forurenede del af grunden, så man senere kan forlange en oprensning.

Her kan du høre hele interviewet med Anni Matthiesen (V):

I kølvandet på de mange PFAS-sager efterlyser Venstre derfor mere handling fra miljøministeren.

”Jeg har brug for miljøministeren kommer mere på banen og tager et ansvar – et nationalt ansvar – for de her problemer, som dukker op med næsten ugentlige mellemrum. Og at hun ligesom sætter sig i spidsen for at lave forhåbentlig en national handlingsplan for det her område,” siger Anni Matthiesen til Radio4, der er medlem af Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg for Venstre.

Her kan du høre serien fra Radio4 Undersøger om de giftige PFAS-stoffer, der er fundet i alt fra oksekød til drikkevand en lang række steder i Danmark:

PFAS er kunstigt fremstillede fluorstoffer, der har været brugt siden 1950’erne. De er svært nedbrydelige og betegnes som “evighedskemikalier”. De er tidligere blevet brugt i brandskum, samt i mademballage, overfladebehandling og imprægnering af tekstil, tæpper og i maling ifølge Sundhedsstyrelsen.

I Radio4 Undersøgers podcastserie Forsvarets Skjulte Forurening kan du høre historien om, hvordan PFOS gik fra at være et internationalt vidundermiddel til et af verdens mest frygtede giftstoffer. Du finder alle fem afsnit her.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

NYHEDERNE PÅ RADIO4

15:00
15:05