Venstre er imod, at folkeskolen skal lukkes ned

Elev med hånden oppe. Folkeskole i Kalundborg den 16 juni 2021

Skrevet af

9. december 2021

Venstre synes ikke, det er den rigtige løsning, at man igen lukker folkeskolen ned som en del af de nye restriktioner, der blev præsenteret ved pressemødet i går aftes. Også selvom statsminister Mette Frederiksen kalder det en ‘forlænget juleferie’.

“Hver gang, der opstår et corona-problem, er folkeskolen noget af det første, man lukker ned, og det er vi imod. Og det er uanset, om det er fem dage eller tre måneder. Vi synes ikke, at folkeskoler er det rigtige sted at starte nedlukningerne”, siger Martin Geertsen, der er sundhedsordfører for Venstre, til Radio4 Morgen.

Han mener, at børnene allerede har taget deres del af slæbet:

“Alting kommer med en pris her og den pris, vi har set børnene betale, har været ret høj i form af mistrivsel og pres på psykiatriske afdelinger for børn og unge, så vi bryder os ikke om, at man dykker så dybt ned i værktøjskassen allerede fra første instans, som regeringen gør her”, siger han.

I stedet for en hjemsendelse så Martin Geertsen hellere, at man stilede mod Norges model for nedlukning af skoler:

“I Norge fx har man opereret med en trafiklysmodel, hvor hvis en skole er i grøn, så er den helt åben, hvis den er i gul, så tager man lidt flere restriktioner i brug, og hvis den er rød ude på den enkelte skole, så kan man forestille sig, at man enten lukker skolen eller tager lidt mere firkantede restriktioner i brug”, siger han til Radio4 Morgen.

Desuden kan han ikke lade være med at undre sig over, hvorfor man kun sender børnene hjem i fem dage:

“Ingen har kunnet forklare mig, hvordan man kan få fuld epidemikontrol i det her land ved at tage fem dage ud af børnenes skolegang”, siger han. “Hvis regeringen mener, at det er et akut problem, hvorfor venter den så en uge med at lukke skolerne ned?”

Han frygter derfor også, hvad der er i vente for skolebørnene:

“Det vi frygter er, at der bliver lagt op til en længere nedlukning af den danske folkeskole. Belært af historien kan man frygte det. Sidste gang man lukkede skolerne ned, fortalte Mette Frederiksen den danske befolkning, at det bare var en lidt længere juleferie, og der kom de første børn tilbage omkring vinterferien. Vi synes, der er grund til allerede nu at sige nej til at lukke skolerne, fordi vi synes, det er en alt for firkantet og rigid model, som regeringen her bringer i anvendelse”, siger han.

Skolebørn sendes hjem fra den 15. december til og med den 4. januar. Der vil – som nævnt – blive tilbudt nødpasning, og børnene vil, så vidt det er muligt, blive fjernundervist.

Hør interviewet med Martin Geertsen, sundhedsordfører for Venstre, her:

 

Afspiller nu

NATTEVAGTEN

23:00
01:00