Værtshusejer om genåbning: Uvisheden har været umenneskelig

En 32-årig mand er efter alt at dømme i bedring, efter at han tidligt søndag d. 17 marts 2013 blev forsøgt dræbt på værtshuset Café Runddelen på Nørrebro. Manden vaklede ved firetiden søndag morgen mod udgangen på værtshuset stærkt blødende. Det viste sig, at han var hårdt såret af 27 knivstik eller snitlæsioner. Foto taget søndag d. 17 marts 2013. (se Ritzau historie 171333) (Foto: Erik Refner/Scanpix 2013)

Skrevet af

23. marts 2021

Sent i aftes blev ni ud af ti partier på Christiansborg enig om en plan for genåbningen af det danske samfund.

Dermed er der sat foreløbige datoer på, hvornår danskerne igen kan gå til frisør, møde ind på studiet eller tage på shoppingtur i et storcenter.

Inden genåbningsaftalen landede var der spænding hos ejeren af værtshuset Café Runddelen ved Nørrebro i København, Keld Hilmar Hansen:

“Vi er de sidste. Det tror jeg, at alle er enige om. Og det kan godt være, vi skal være de sidste – men jeg vil gerne have datoen,” siger han til Radio4 Morgen.

Hør reportagen, hvor Radio4s reporter Anton Ringdal besøger Café Runddelen i København til en snak om genåbningsforhandlingerne:

I aftaleteksten, som partierne på Christiansborg blev enige om i går, blev værtshuse og barer ikke nævnt specifikt.

Men det står klart, at det først er, når de ældste og sårbare borgere samt borgere over 50 år er vaccineret, at man vil tage stilling til, om nattelivet kan genåbne.

Keld Hilmar Hansens værtshus har stået tomt i månedsvis. Derfor er det vigtige for ham at få mulighed for at sætte et kryds i kalenderen:

“Uvisheden har været umenneskelig. Det er et hårdt ord, men det er der, vi er nu.”

Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

KRANIEBRUD

19:05
20:00