Vælger om gravide kandidater – vil ikke betale både barsel og suppleant

Gravid kvinde med mobil. Nøgleord: højgravid med stor mave og mobiltelefon telefon mor forælder forælder tøj forventningens glæde bluse person surfer trådløs forbindelse web internet online digital computerbruger pige slapper af netværk informationsteknologi internettet på nettet på internettet computer-bruger ventetid køber online handel nethandel fritid fritidsaktivitet www digital netkøb køb på nettet internethandel webshop handler shopper internetshop e-commerce webtrade buy bestilling bestiller netshop netbutik webbutik butikshandel onlinebetaling online-betaling shop shopping digitalt svangerskab ved ung device devices forbruger forbrugere computerbrug computervaner internetbrug computermisbrug storforbruger shoppetur shoppingtur genrefoto genre-foto internetbutik booking booker computerforbrug maven moder webshopping webshopper nethandlen kommunikerer

Skrevet af

11. oktober 2022

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

Det går ikke ubemærket hen, at nogle af de kvindelige kandidater, som stiller op til folketingsvalget, er gravide. En af dem, som har oplevet at få negative kommentarer på den baggrund, er Venstres Iben Krog.

”Jeg synes det er vildt, at vi lever i 2022, og så tror man ikke, at man kan passe et krævende job, bare fordi man skal være mor.”

En af dem ,som netop har kommenteret på Iben Krogs graviditet, er Camilla Konradsen fra Næstved. Hun mener, at en gravid folketingskandidat bør vente til det næste valg med at stille op.

”Det er skatteborgerne, som betaler den barsel. Samtidig betaler de også for, at der kan sidde en suppleant, mens den første kandidat er på barsel. Jeg tvivler på, at man som højgravid ville blive ansat i et almindeligt job.”

Du kan høre Camilla Konradsen uddybe hendes holdning i et interview her:

Også folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti, Isabella Arendt, er gravid. Hun har også oplevet, at folk kommenterer negativt på hendes graviditet og den efterfølgende barsel. Det kan ifølge hende være farligt for demokratiet, hvis den negative holdning til gravide folketingspolitikere spreder sig.

”Det er en farlig vej at gå at betragte vores politikere som fodboldspillere, der skal yde 120 procent, ellers gider vi ikke have dem. Det vil udelukke rigtig, rigtig mange danskere fra vores demokrati, hvis sygedage, orlovsperioder og graviditeter betyder, at man ikke er værdig til sit job.”

Du kan høre hele interviewet med Isabella Arendt her:

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

04:05
07:00