Unge anklager venstrefløjsparti for seksuelle krænkelser af mindreårig

epa09288529 Susanne Hennig-Wellsow (R) and Janine Wissler (L), co-leaders of the left-wing Die Linke political party, applaud after the party program has been adopted at the party's federal congress in Berlin, Germany, 20 June 2021. Die Linke is currently in 6th place in polls ahead of German federal parliamentary elections scheduled for September. The party is the descendant of East Germany's former communist party and former West German far-left political parties. EPA/STEFFI LOOS / POOL

Skrevet af

3. maj 2022

genau@radio4.dk

genau@radio4.dk

Der er nedsmeltning i gang på den yderste venstrefløj i tysk politik. Det sker efter mediet Spiegel er kommet i besiddelse af et billede af en mindreårig kvinde, der spreder ben for et parlamentsmedlem fra Die Linke.

Hør historien om de seksuelle krænkelser i Die Linke herunder:

Nyhedsmagasinet Spiegel har der talt med medlemmer fra Die Linkes ungdomsparti i delstaten Hessen. Her fortæller de unge, at de har oplevet seksuelle krænkelser fra forskellige mænd i partiet.
10 mænd og kvinder har fortalt Spiegel om seksuelle krænkelser fra parlamentarikere i Die Linke i Hessen.

Angiveligt skal en tidligere kandidat til forbundsdagen have haft en affære med en mindreårig kvinde, hvilket underbygges af chatbeskeder, billeder og e-mails.

Spiegel er også kommet i besiddelse af et billede af en mindreårig kvinde, der poserer for et parlamentsmedlem for Die Linke, hvor hun sidder på bordet på hans kontor i stram t-shirt, kort nederdel og grå knæstrømper og spreder ben.

Genau har talt med Sarah Dubiel, der er talsmand for Die Linkes ungdomsparti ’solid, der har kontakt med unge partimedlemmer, som henvender sig om seksuelle krænkelser i partiet.
”De Linke har håndteret denne sag absolut dårligt,” siger Sarah Dubiel til Radio4.

Hun peger på, at konflikten i partiet, som nu er blevet en offentlig historie, også er en del af en generationskonflikt internt i partiet.

”Der er en generationskonflikt i partiet, hvor de ældre generationer mener, at den slags bør håndteres internt. På sociale medier var ældre partimedlemmer ude og så tvivl om, hvorvidt udmeldingerne rent faktisk havde fundet sted,” forklarer Sarah Dubiel og understreger:

”De Linke har håndteret denne sag absolut dårligt.”

Den ene forperson for Die Linke, Susanne Henning-Wellsow, er trådt tilbage på grund af dårlig håndtering af krænkelsessagerne. Den anden forperson, Janine Wissler, er under hårdt pres, fordi hun angiveligt skal have kendt til sagerne uden at have handlet på dem – ifølge Spiegel.

Siden Spiegel bragte historien, har der ifølge Sarah Dubiel ikke været nye indmeldinger i partiet i delstaten Hessen, mens mere end 40 har meldt sig ud.

Foto: Til venstre ses Susanne Henning-Wellsow, der er trådt tilbage på grund af skandalerne. Til højre ses partiets anden forperson Janine Wissler, under hvem stolen vakler. 

Afspiller nu

VERDENS BEDSTE

18:05
19:00