Uffe Elbæk vil ikke se VM – Sportsøkonom kalder det nytteløst

Kulturminister Uffe Elbæk er klar på tilskuerpladserne til Danmarks kamp mod Holland lørdag 9. juni 2012 (Foto: Claus Bech/Scanpix 2012). (Foto: Claus Bech/Scanpix 2012)

Skrevet af

18. november 2022

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

Når det danske landshold på tirsdag spiller deres første VM-kamp, bliver det uden Uffe Elbæk som tilskuer bag tv-skærmen.

Den tidligere kulturminister for Radikale Venstre og stifter af partiet Frie grønne og Alternativet, har nemlig besluttet sig for at holde tv’et slukket under dette VM – og på Twitter opfordrer han andre til at gøre det samme.

”Folk må jo gøre det op med sig selv, om de vil se det eller ej. Men min opfordring er, at vi skal gøre det u-cool, at se det.”

Du kan høre hele argumentationen bag Uffe Elbæks boycot af VM-slutrunden i interviewet her:

Men ifølge sportsøkonom og COO ved Deloitte, Jesper Jørgensen, kommer Uffe Elbæks handling ikke til at gøre nogen forskel ved dette VM.

”De har deres på det tørre. De har TV -og sponsoraftalerne på plads, så pengene de vælter ned i FIFA’s kasse uanset vi tuner ind eller ej.”

Selvom Jesper Jørgensen ikke tror på, at det nytter at slukke for VM i Qatar, så anerkender han, at det på sigt kan få indflydelse – men det kræver, at resten af verden følger Uffe Elbæks eksempel.

”Lille Danmark kan ikke flytte noget. Det kræver at alle de store fodboldnationer boycotter før det får en effekt på FIFA.”

Du kan høre hele interviewer med Jesper Jørgensen her:

Verdensmesterskabet i fodbold begynder søndag hvor værtsnationen Qatar møder Ecuador. Tirsdag starter Danmark turneringen og møder Tunesien.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

VERDENS BEDSTE

18:05
19:00