Udenrigsordfører: “Vores militær skal op i et højere beredskab.”

Michael Aastrup Jensen (V) før samråd i udenrigsudvalget på Christiansborg om den danske evakuering fra Afghanistan, fredag den 17. september 2021.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

24. februar 2022

Udenrigsordfører for Venstre, Michael Aastrup Jensen, ser meget alvorligt på Ruslands angreb på Ukraine natten til torsdag.

”Vi er vågnet op til Den Kolde Krig version 2.0, hvor verden inklusive Danmark er blevet mere utryg,” siger han til Radio4 Morgen.

Michael Aastrup Jensen er medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn, og han forventer, at de skal mødes igen i dag for at drøfte yderligere sanktioner. Han mener samtidig, at nattens angreb ikke kun er en trussel mod Ukraine.

”Vi er nødsaget til at erkende, at det her også er en trussel mod resten af Europa. Derfor skal vi også have vores militær op i et højere beredskab,” siger han til Radio4.

”Danmark skal gøre sig klar til en potentiel konflikt, vi selvfølgelig ikke håber på, men som jeg må bare indrømme er flyttet nogle centimeter tættere på med nattens invasion.”

Hør hele interviewet med Michael Aastrup Jensen her:

Få seneste nyt på Radio4.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

AFTENRADIO

16:05
19:00