Uden hjælp står lokale købmænd overfor massakre

Nedlagt brugs. Skovby, Nordfyn. Nøgleord: nordlige lukket forladt dagli' brugsen daglig købmand butik købmandsforretning forretning ejendom bygning butiksfacade facade nærbutik minimarked og bygning købmandsforretning lille detailsalget i lokal den lokale købmandsbutik dagligvarebutik detailhandel detailsalg detailhandlen randområder landområder egnsudvikling butikker yderområder yderområde yderkantsområde yderkantsområder yderdanmark udkantsdanmark øde affolkning yderkant udkant udkantsområde udkantsområder landsbysamfund lokalt landdistrikt landdistrikter landdistrikterne udkanten af krak bankerot fallit konkurs håndværkertilbud tom tomt tomme landområderne genrefoto genre-foto gadefacade butiksskilt butikskilt butiksskilte værdiløs værdiløst butikslukning lukning af er lukkede virksomhed virksomhedslukning butikfacade butikfacader butiksfacader firma firmaer firmaer virksomheder

Skrevet af

21. oktober 2022

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

Der er brug for mere hjælp til de lokale købmænd, som lige nu kæmper med de stigende elpriser.

Og det er staten som skal hjælpe. Det siger Steffen Damsgaard som er formand i Landdistrikternes Fællesråd.

”Vi foreslår et prisloft på naturgas og el for erhvervsdrivende, herunder købmændene i de små byer. Sådan kan man undgå en massakre på dagligvarebutikkerne i landdistrikterne.”

Steffen Damsgaard anslår, at der er 100-200 lokale købmænd som er i risiko for lukning.

Du kan høre hele interviewet med Steffen Damsgaard her:

De mindre dagligvarebutikker i landdistrikterne er ellers omfattet af den vinterhjælp, som regeringen fremlagde i slutningen af september. Hjælpepakken betyder at butikkerne blandt andet kan udskyde den forhøjede energiregning, som de står overfor. Men den hjælp gør intet andet, end at udskyde problemet mener Steffan Damsgaard, formand i Landdistrikternes Fællesråd.

”De første har jo allerede lukket, selv med den her melding. De aner jo ikke, hvad det er for en regning, de skubber foran sig.”

I flere små byer har beboerne samlet sig om købmændene og forsøger at holde hånden under den lokale butik. I Let-Køb i Thise har indbyggerne samlet 84.000 kroner ind til at betale elregningerne, ligesom mere end 10 frivillige hjælper med at passe kassen midt på dagen, så lønudgifterne holdes nede.

Formanden i Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, roser initiativet men tror ikke på, at det er en gangbar løsning i alle byer. Der vil komme endnu flere konkurser siger han, og derfor håber han at politikerne i valgkampen vil kigge på løsninger som er bedre end den vinterhjælp, som regeringen allerede har vedtaget.

”Folk ved godt, at det ikke er fuld kompensation man får. Det her handler om at folk ikke skal gå fra hus og hjem – Det er ikke for at man kan redde alle, men man kan undgå en massakre.”

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

NaN:NaN
NaN:NaN