Turistchef: Danskerne er alt for dårlige til tysk

Idag åbnede Danmark for grænserne efter covid-19 nedlukning. Det er en lang tur op gennem Tyskland i bil, så trænger man til en hvil på stranden på Rømø. Rømø mandag 15. Juni 2020.

Skrevet af

13. februar 2023

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

Tyskerne strømmer stadigvæk over grænsen til Danmark for at holde ferie.

Mere end 15 millioner overnatninger i danske feriehuse stod nabolandet mod syd for i perioden januar til november 2022. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Derfor mener stifter og direktør af Feriepartner i Nordjylland, Jan Brusgaard, at danskerne burde være langt bedre til det tyske sprog.

“Tidligere havde vi et tysk-krav når vi ansatte folk, men det har vi droppet igen. Ellers kunne vi simpelthen ikke finde arbejdskraft.”

Det understøttes af de seneste tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. I den seneste rapport fra 2022 ligger karaktergennemsnittet i tysk langt under det generelle karaktergennemsnit i både folkeskolen og i gymnasierne.

Du kan høre mere om, hvorfor, Jan Brusgaard mener, at vi skal være bedre til at tale tysk her:

Tyskerne står for 60 procent af alle udenlandske overnatninger i Danmark. Særligt på den jyske vestkyst booker tyskerne mange overnatninger. Her er tallet 75 procent.

Men det er ikke kun på grund af turismeindustrien, at danskere burde lære tysk. Jan Brusgaard henviser også til, at Danmark ofte handler med Tyskland.

Sidste år var det tyske marked det næststørste eksportmarked for Danmark efter USA. Danmark eksporterede for 215 milliarder kroner til Tyskland, viser tal fra Danmarks Statistik.

Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

AFTENRADIO

16:05
19:00