Trump sender svada mod Harris: For inkompetent til Bidens job

Brian Snyder/Reuters/Ritzau Scanpix

Skrevet af

10. juli 2024

Gustav Pors Olesen

gup@radio4.dk

USA's vicepræsident, Kamala Harris, er et af de oplagte bud på en afløser til Joe Biden i præsidentkampagnen.

Donald Trump har holdt lav profil siden sin seneste debat med præsident Joe Biden, hvor Bidens præstation fik mange til at spørge, hvorvidt han er egnet til endnu en periode i Det Hvide Hus.

Men natten til onsdag dansk tid tog Trump - Republikanernes kommende præsidentkandidat - ordet igen og langede især ud efter vicepræsident Kamala Harris, skriver nyhedsbureauet Reuters.

I sin tale under et vælgermøde i Florida omtalte Trump valget af Harris som vicepræsident som den "ene strålende idé", Biden har fået som præsident.

Men bag ordene lå et lag af sarkasme, for Trump antydede kraftigt, at Harris slet ikke er egnet til præsidentposten.

- Det var en forsikringspolice. Måske den bedste forsikringspolice, jeg nogensinde har set, sagde Trump om valget Harris som vicepræsident.

- Hvis Joe havde valgt én, der var bare halvt så kompetent, ville man have smidt ham ud for flere år siden, sagde han videre.

Trump beskyldte desuden Harris for at føre socialistisk politik. Og det er ikke populært uden for Californien, hvor Harris var guvernør, inden hun blev præsidentens næstkommanderende, mener Trump.

- Jeg tror ikke, at Kamala Harris' californiske socialisme falder i god jord hos borgerne i Doral, borgerne i Miami og borgerne i Florida.

- For i Florida bryder vi os ikke om socialisme. Vi vil have vores frihed, lød det fra Trump under talen, der blev afholdt i byen Doral i Florida.

Trump og Biden mødtes til en længe ventet debat 27. juni. Men Biden virkede uoplagt og fraværende og derefter begyndte diskussionen om, hvorvidt en anden demokrat skal køres i stilling som præsidentkandidat.

I talen på det republikanske vælgermøde blev Kamala Harris beskyldt for at forsøge at dække over, at Biden - ifølge Trump - har mentale udfordringer.

Biden selv har gentagne gange afvist, at der skulle være noget galt med hans kognitive evner.

Efter talen har Bidens kampagnestab svaret igen.

Trump spreder løgne om Harris, og trods hans bizarre udtalelser står vicepræsidenten fortsat på mål for det, som hun og Biden sammen har opnået, lyder det fra en talsperson for staben.

/ritzau/ Reuters

Afspiller nu

DET SIDSTE MÅLTID

19:05
20:00