To ud af tre danskere aner ikke, hvem hun er. Nu langer hun ud efter medierne

Konstitueret formand i Kristendemokraterne, Marianne Karlsmose, holder partiledertale på Hovedscenen på Folkemødet i Allinge, lørdag den 18. juni 2022. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

8. august 2022

redaktionen@radio4.dk

redaktionen@radio4.dk

De kendisbårne partier uden nogen reel politik fylder for meget i de danske medier. Det mener Marianne Karlsmose, der er landsformand for Kristendemokraterne.

“Der bliver givet rigtig meget opmærksomhed til de personbårne partier,” siger Marianne Karlsmose. “Jeg synes, vores folketingsvalg skal handle om politik, og hvad partierne gerne vil.”

Ved det forestående folketingsvalg stiller 15 partier op. Det er det højeste antal opstillingsberettigede partier siden valget i 1990, hvor 13 partier stillede op, og kun overgået af valget i 1987, hvor der var 16 opstillingsberettigede partier. Derfor bliver der også kamp om pladserne, når valgkampen går i gang. Den kamp har nu fået Marianne Karlsmose til at skrive et debatindlæg i Altinget, hvor hun langer ud efter medierne, fordi de mindre politiske partier ikke får nok plads.

“Især Danmarksdemokraterne og Moderaterne får rigtig, rigtig meget taletid. Og det bliver selvforstærkende. Mens mere værdibårne partier som Kristendemokraterne og Alternativet ikke rigtig kan komme til orde,” forklarer hun til Radio4 Morgen.

Ifølge Marianne Karlsmose skaber uligheden i taletid en skævhed i den demokratiske debat, hvor fordomme om allerede etablerede partier får lov at herske.

“Vi er oppe imod nogle magtstrukturer, der er meget styret af meningsmålinger og personfokus,” uddyber Karlsmose sin kritik af medierne.

En undersøgelse, som Epinion har foretaget for DR, viser, at Marianne Karlsmose er den anden mindst kendte af landets ministre eller partiledere. I undersøgelsen svarede det til, at 68 procent af danskerne ikke kender hende.

“Det er jo noget, jeg helst skal gøre noget ved. Nu går vi i gang med valgkampen, og så skulle det tal gerne blive lavere,” siger den nyligt udnævnte landsformand for Kristendemokraterne.

Selvom hun efterlyser fokus fra medierne, er Karlsmose selv i fuld gang med at brede sine politiske budskaber.

“Jeg sidder selv og kommenterer (på Facebook, red.), men har nu fået en kommunikationsmedhjælper 15 timer om ugen,” fortæller Karlsmose.

Hør mere om Marianne Karlsmose og hendes mærkesager i Radio4 Morgen:

Afspiller nu

MATHIAS HELTS TALKSHOW

18:05
19:00