Tivoli Friheden lukker resten af dagen efter ulykke i rutsjebane

Fire unge mennesker bliver kvæstet Tivoli Frihedens nyeste rutsjebane 'Cobra', da de falder ned med den forreste vogn i nat under en af dagens sidste kørsler. Øjenvidner beretter at vognhjulene falder af og ned i noget buskads. Længere nede omkring midten af rutsjebaneområdet falder den forreste vogn (billedet) ned på grus og stållægter med de fastspændte unge gæster.

Skrevet af

14. juli 2022

Forlystelsesparken Tivoli Friheden i Aarhus lukker resten af dagen efter en hændelse i en af parkens forlystelser.

Østjyllands Brandvæsen oplyser til Ritzau, at en af vognene i rutsjebanen Cobraen har revet sig løs, og at tre personer blev klemt fast.

Ifølge operationschef for Østjyllands Brandvæsen Anders Brix Christensen er der er tale om en alvorlig ulykke. Han oplyser, at de tre personer er blevet kørt på hospitalet.

Operationschefen bekræfter, at Østjyllands Brandvæsen har været på stedet, og at alle er hjulpet ud af den forulykkede forlystelse.

Politi og ambulancer er til stede i parken.

Torsdag eftermiddag oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse, at en 14-årig pige fra København er afgået ved døden efter ulykken i Tivoli Friheden i Aarhus.

En 13-årig dreng har desuden pådraget sig skader på den ene hånd.

De nærmere omstændigheder omkring ulykken er i gang med at blive undersøgt, oplyser politiet. Det skal blandt andet ske ved hjælp af tekniske undersøgelser og vidneafhøringer på ulykkesstedet.

Som følge af ulykken holder Tivoli Friheden lukket resten af dagen torsdag, og gæsterne er blevet bedt om at forlade parken.

Tivoli Frihedens administrerende direktør, Henrik Ragborg Olesen, siger til DR, at parken vil tilbyde psykologhjælp til de gæster og ansatte, som var i nærheden af eller på forlystelsen.

“Når sådan noget sker, vælger vi at lukke alle forlystelser og få folk ud. Det foregik stille og roligt med hjælp fra al personalet,” siger han til mediet.

Forlystelsen er 25 meter høj og kan køre op til 70 kilometer i timen.

Det er ikke første gang, at der er sket en ulykke i Cobra. Tilbage i 2008 kom fire personer til skade i forlystelsen.

Dengang var forlystelsen parkens nyeste. Ulykken betød, at Cobra var lukket i flere måneder, imens forlystelsen blev undersøgt.

/ritzau/

Foto: Frederiksen Ole/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

VERDENS BEDSTE

18:05
19:00