Tidligst på tirsdag lukker Tivoli Friheden dørene op igen

Tivoli Friheden er rømmet for besøgende torsdag den 14. juli 2022. Efter en ulykke i forlystelsen Cobraen er alle besøgende blevet bedt om at forlade parken. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

16. juli 2022

redaktion@radio4.dk

redaktion@radio4.dk

Forlystelsesparken Tivoli Friheden i Aarhus genåbner tidligst tirsdag.

Det siger administrerende direktør Henrik Ragborg Olesen.

Tivoli Friheden har været lukket siden torsdag, hvor en 14-årig pige mistede livet i en ulykke i rutsjebanen Cobraen. Og inden parken kan slå dørene op for gæster igen, er det ifølge direktøren afgørende, at de ansatte får bearbejdet den tragiske oplevelse.

“Vi arbejder stadig på at sikre, at vi har trygge medarbejdere, som kan varetage opgaverne på betryggende vis og yde den rigtige service til gæsterne, når vi åbner igen. Det er en proces, der pågår, så derfor ved vi ikke præcist, hvornår det er” siger han.


Af forlystelsesparkens hjemmeside har det tidligere fremgået, at den ville genåbne mandag. Men det er rykket til tidligst tirsdag, oplyser den administrerende direktør. Planen er, at når Tivoli Friheden åbner igen, bliver det en blød genåbning.

“Her regner vi med at have cirka tre timer, hvor parken er åben for publikum. Man kan bare gå ind. Man skal ikke betale entré. Der vil ikke være forlystelser, der kører, ingen musik og ingen boder åbne” siger Henrik Ragborg Olesen.

Dagen efter vil Tivoli Friheden efter planen være tilbage ved normal drift.

Selv om parken genåbner, bliver det ikke muligt at få en tur i Cobraen. Den er lukket permanent efter dødsulykken. Det er endnu uvist, hvad der var årsag til ulykken torsdag. Østjyllands Politi arbejder på at klarlægge de nærmere omstændigheder. Tivoli Friheden forventer, at undersøgelserne kan “vare flere måneder” endnu. Når politiet er færdig med at undersøge Cobraen, vil den blive afmonteret og fjernet.

 

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

KRIMILAND

17:05
18:00