Tidligere DF-talent springer til Støjberg og Danmarksdemokraterne

Inger Støjberg, formand for Danmarksdemokraterne, hænger valgplakater op på Honnørkajen i Aalborg, lørdag den 8. oktober 2022. Der er valg til Folketinget tirsdag den 1. november 2022.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

16. marts 2023

peru@radio4.dk

peru@radio4.dk

Rådmand Kristoffer Hjort Storm fra Aalborg var tidligere en af DF’s største profiler i Nordjylland. Nu bliver løsgængeren en del af Inger Støjbergs parti, Danmarksdemokraterne.

Inger Støjberg får endnu et tidligere medlem fra Dansk Folkeparti med på holdet.

Løsgænger i Aalborg Kommune og tidligere DF-profil Kristoffer Hjort Storm har over for Radio4 offentliggjort, at han har meldt sig ind hos Danmarksdemokraterne.

”Det bliver spændende at være en del af et nyt parti, der stadig er under udvikling og på den måde kunne være med til at forme politikken,” siger Kristoffer Hjort Storm til Radio4.

Han var indtil i sommer medlem af DF og rådmand for partiet i Aalborg Kommune, hvor han blev omtalt som et af partiets største talenter. I juni meldte han sig ud i frustration over de interne magtkampe og den massive uro. Efter afgangen fortsatte han som rådmand – men nu har han besluttet sig for at gå ind i Danmarksdemokraterne.

”For mig er Danmarksdemokraterne det parti, som passer bedst til mine visioner for samfundet,” siger Kristoffer Storm. Det gælder blandt andet partiets mål om at skabe et Danmark med bedre balance mellem land og by, hvilket var partiets store mærkesag ved valget.

”Desuden mener jeg, at Danmarksdemokraterne er det parti, der bedst kan sikre og bevare de værdier, som Danmark er bygget på,” siger han.

Overfor Radio4 kalder Inger Støjberg Kristoffer Storm for en dygtig og driftssikker politiker.

”Jeg er derfor glad for, at han nu repræsenterer Danmarksdemokraterne i byrådet i Aalborg. Vi samler på dygtige mennesker i partiet, og det glæder mig, at han har tilsluttet sig flokken,” siger hun.

I alt råder Danmarksdemokraterne nu over 20 byrådsmedlemmer over hele landet. På KL’s kommunalpolitiske topmøde torsdag og fredag samler Inger Støjberg for første gang holdet, der er kommet til DD fra bl.a. Dansk Folkeparti og Venstre. I Aalborg vil hun gøre det klart, at Danmarksdemokraterne vil opstille kandidater over hele landet til næste kommunalvalg i 2025.

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

19:05
21:00