Thulesen Dahl: Jeg stiller ikke op for Dansk Folkeparti til næste valg

Formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen-Dahl samtaler med Christian Have ved Skivemødet i laden ved Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, fredag den 3. maj 2019. Toppolitikere, kulturpersonligheder, medie- og erhvervsfolk mødes for anden gang i Jenle i to dage for at diskuttere.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

17. juni 2022

peru@radio4.dk

peru@radio4.dk

Troen på, at folketingsgruppen kan få det til at fungere, er der ikke længere, lyder det fra den tidligere DF-formand og medstifter, Kristian Thulesen Dahl.

Til næste folketingsvalg vil Kristian Thulesen Dahl efter 26 års medlemskab ikke længere være at finde på stemmesedlen for Dansk Folkeparti. Det fortæller han til Radio4 på årets Folkemøde.

– Der har været så meget i de seneste år, og jeg håbede, at det sluttede, da jeg gik af som formand i januar. Men det slutter ikke. Det er blevet ved, siger han til Radio4.

– Dem, der har et stort problem med mig i partiet, har ikke bare fået mig til at gå af som formand, nu opnår de også, at jeg ikke genopstiller til næste folketingsvalg. Så hvad mere ønsker de?

Hør hele interviewet med Kristian Thulesen Dahl i Mandat Special herunder:

Beslutningen kommer efter, at partiledelsen tidligere på måneden offentligt luftede, at man så frem til, at Kristian Thulesen Dahl kunne bestride flere og mere fremtrædende ordførerskaber end den nuværende post som forsvarsordfører.

– Dråben, der fik bægeret til at flyde over, var, at diskussionen om ordførerskaberne ikke kunne holdes internt. Det er ikke det, der er afgørende for, om jeg skulle blive i folketingsgruppen, men det er en indikation på, at selv her ønsker man ikke at opbygge tillid ved at tale med hinanden, men i stedet om hinanden, siger Kristian Thulesen Dahl til Radio4.

På Folkemødets første dag gik en anden tidligere formand, Pia Kjærsgaard, ifølge B.T. på scenen og krævede en klar udmelding fra Thulesen Dahl omkring hans fremtidige medlemskab af partiet.

– Kristian Thulesen Dahl må gerne komme med en melding snart. Det er jo soleklart, at vi har brug for det, sagde Pia Kjærsgaard ifølge B.T.

Overfor Radio4 siger Kristian Thulesen Dahl dog, at han ikke agter at forlade partiet inden næste folketingsvalg:

– Man skal forstå, at der er mange, jeg holder af, og som jeg har arbejdet sammen med i mange år. At melde sig ud er ikke bare noget, man lige gør. Jeg har været lang tid i politik, og der er også ting, jeg gerne vil lave færdigt i mit politiske arbejde.

Hvorvidt han genopstiller til næste folketingsvalg for et andet parti eller vil indgå i et partisamarbejde med Inger Støjberg, vil han endnu ikke lægge sig fast på.

– Nu skal Inger Støjberg jo først stifte et nyt parti, og mange DF’ere vil selvfølgelig komme til at tage stilling til, om det er interessant i forhold til deres nuværende medlemskab af Dansk Folkeparti. Jeg skal bruge noget tid nu på at finde ud af, hvad fremtiden skal bringe. Men jeg vil holde øjne og ører åbne.

Afspiller nu

KRANIEBRUD

20:05
21:00