Thomas har kørt ansatte i sikkerhed: ”Vi forstod, at det var alvor nu”

Cars drive towards the exit of the city after Russian President Vladimir Putin authorized a military operation in eastern Ukraine, in Kyiv, Ukraine February 24, 2022. REUTERS/Valentyn Ogirenko

Skrevet af

25. februar 2022

idk@radio4.dk

idk@radio4.dk

Den russiske invasion af Ukraine er lidt over et døgn gammel, men den har allerede sendt mange tusinde ukrainere på flugt. En del af dem er ansat i den danske software- og ingeniørvirksomhed Akkerman.

Virksomheden har bedt medarbejdere i landet om at rykke længere vestpå til mere sikre områder.

Og direktør Thomas Sillesen har selv sat sig bag rattet for at køre sine medarbejdere i sikkerhed. Hør ham i ‘Radio4 Morgen’ herunder:

”Stemningen var fattet. Vi forstod alle sammen, at det var alvor nu. Der var ikke så meget sjov i bilen, som der plejer at være. Vi var ved godt mod alle sammen og havde en tro på, at det her skulle nok gå.”

”Så det håber jeg, det gør,” afslutter han tydeligt påvirket af situationen.

Der er fortsat medarbejdere i landet. Men Thomas Sillesen har sørget for, at de har mulighed for at komme ud af landet, hvis de ønsker det.

Venter på færge til Rumænien

Da ‘Radio4 Morgen’ taler med Thomas Sillesen omkring klokken 06 fredag morgen, sidder han i kø til en færge i Orlivka. Her venter han bag 40-50 biler, som alle ønsker at komme over floden Donau fra Ukraine ind i Rumænien.

Og selvom han kommer bagud, har han ikke noget imod at give andre familier en forlomme i køen.

”Jeg synes, de skal komme først. Man ser mange familier, hvor manden bare sætter familien af og kører væk igen. Så går de over færgen. Det er sgu tragisk at se på, må jeg sige,” siger han.

Thomas Sillesen bor til dagligt i Odessa i det sydlige Ukraine. Selvom han lige nu flygter ud af Ukraine, så ved han endnu ikke, hvad han skal – udover at få noget søvn – når han ankommer til Rumænien.

Foto: Valentyn Ogirenko/Reuters/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

TALENTLAB

20:05
21:59