Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Lastbiler lammer trafikken ved E45 i protest mod vejskat. Mandag 15. maj 2023. (Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

2. juni 2023

jag@radio4.dk

jag@radio4.dk

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner.

”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.”

Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at kampen mod vejafgiften er slut, selvom den nu er vedtaget i Folketinget.

”Vi har bestemt ikke overgivet os. Der kommer flere aktioner. Du får ikke at vide, hvad vi har planlagt i dag. Vi skal have afholdt nogle møder, hvor vi skal have samlet folk,” siger Jakob Forman til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd og tidligere chauffør, her:

I går blev en 57-årig chauffør sigtet for at have læsset kartofler af på Storebæltsbroen. Han er indtil videre blevet varetægtsfængslet i 14 dage.

Jakob Forman bakker ikke op om ulovligheder, men han har forståelse for, at vognmændene føler sig desperate.

”Jeg har forståelse for, at desperationen efterhånden er så stor. Den nye lov føles i vognmandsbranchen som et overgreb fra administrationen og regeringen. Og de organisationer, der egentlig skulle hjælpe vognmændene, kan ikke hjælpe dem. Det er desperation og afmagt, der præger billedet lige nu,” siger Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd.

Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

DET SIDSTE MÅLTID

15:05
16:00