Sundhedsstyrelsen forventer snart at justere vaccinestrategi mod abekopper

7/29/2022 - San Francisco, California, USA - United States: Vials of single doses of the Jynneos vaccine for monkeypox are seen in the vaccine hub at Zuckerberg San Francisco General Hospital on Friday, July 29, 2022. (Lea Suzuki / San Francisco Chronicle / Polaris)

Skrevet af

3. august 2022

sks@radio4.dk

sks@radio4.dk

Smitten med abekopper i Danmark fortsætter med at stige. Ifølge Statens Serum Institut er antal smittede nu oppe på 101 danskere.

I lande som Storbritannien er man begyndt at tilbyde vaccinen til homoseksuelle mænd. Det samme gælder i staten New York. Men som det ser ud lige nu, bliver vaccinen ikke tilbudt til homoseksuelle i Danmark – endnu.

“Vi laver en grundig, faglig vurdering – den er vi i gang med. Jeg forventer, at vi i den kommende uge kan komme med en udmelding i forhold til, hvordan vi vil justere vores vaccinationsstrategi,” siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst. Hun vil imidlertid hverken be- eller afkræfte, hvorvidt det betyder, at danskere vil blive tilbudt en vaccine mod abekopper.

Hør hele interviewet med vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst, her:

Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO er 98 procent af de smittede på globalt plan homoseksuelle. Det har blandt andet fået AIDS-Fondet og LGBT+ Danmark til at efterlyse en vaccinestrategi fra de danske sundhedsmyndigheder.

38-årige Mikael Habekost, der til daglig er kampagneleder hos Kræftens Bekæmpelse, er én af de homoseksuelle mænd, der gerne ser, at man i Danmark får tilbudt en vaccine mod abekopper.

“Det er et emne, der fylder hos mange. Folk er optagede af, hvad det er for noget, og hvad det kan have af konsekvenser. Der er også en stigende frustration over, at vi ikke rigtig føler, at der bliver gjort nok, og at der ikke er nogle handlemuligheder i forhold til at beskytte sig mod abekopper,” siger Mikael Habekost.

Hør hele interviewet med Mikael Habekost her:

Afspiller nu

KRANIEBRUD

19:05
20:00