Store strejker i England kan muligvis udløse et nyt valg

Demonstrators protesting in Bristol against planned pension cuts and the huge injustice to public sector workers. Keywords: Socialstock, social, documentary, england, english, britain, british, uk, reportage, real, people, library, image, stock, issues, public, sector, gloucestershire, avon, bristol, city, centre, castle, park, demonstration, demonstrators, rally, protest, protesters, march, national, strike, mothers, fathers, children, families, pensions, government, civil, servants, workers, unions, chants, placards, posters, leaflets, banners, anti, greed, economy, meltdown, walk-out, action, injustice, justice, equality Modelreleased: NO Property Released: YES Collection: Socialstock

Skrevet af

17. december 2022

sudi@radio4.dk

sudi@radio4.dk

Der er omfattende strejker i Storbritannien med over 100.000 sygeplejersker, der har nedlagt arbejdet, fordi de vil have mere i løn. Strejkerne fortsætter i dag.

Der bliver strejket i mange forskellige sektorer som transport- og flybranchen og i postvæsenet. Strejkerne i sundhedsvæsenet og postvæsenet er de mest omfattende i Storbritannien nogensinde.

De strejkende vil have mere i løn og står fast på deres krav i en tid, hvor inflationen er tårnhøj og giver helt konkrete problemer med at få råd til at varme sit hjem op og købe dyre fødevarer. Den britiske regering har tilbudt nogle faggrupper en højere løn, men de tilbud er ifølge fagforeningerne ikke gode nok.

Der er stor opbakning i den britiske befolkning til de strejkende, fordi de selv mærker de forværrede leveomkostninger. Konsekvenserne af strejkerne kan blive store for de konservative og landets premierminister Rishi Sunak og kan måske udløse et valg i Storbritannien, mener Morten Rønnelund, der er journalist og følger situationen i landet for Radio4.

Hør hans vurderinger af de massive strejker og hvilke politiske konsekvenser, de måske kan udløse:

 

 

Afspiller nu

TALENTLAB

20:05
21:59