Bare fordi man har mange penge, så har man ikke hverken et større eller mindre moralsk ansvar, lyder det fra et medlem af Konservativ Ungdom i forbindelse med kritikken af Nordic Waste-ejer, Torben Østergaard-Nielsen. Jurist bakker ham op.
Nordic Waste-ejer, Torben Østergaard-Nielsen, har fået meget kritik, siden det er kommet frem, at et jordskred ved virksomheden kan forsage en miljøkatastrofe. Men den kritik er ikke berettiget.
Det mener Jacob Feldborg, som er medlem af forretningsudvalget i Konservative Ungdom.
- Jeg tror, det handler om, at vi har med en meget rig mand at gøre. Han sidder jo ikke engang i ledelsen. Torben Østergaard-Nielsen er passiv investor i et selskab, og så skal det hedde sig, at han er verdens største idiot for bare at følge de regler, der er på området.
Du kan høre hele interviewet med Jacob Feldborg her:
Pernille Aagaard Truelsen er advokat og stifter af Advokatfirmaet Energi & Miljø, og hun hæfter sig også ved reglerne. For så længe det ikke er bevist, at Nordic Waste har handlet ulovligt, så er det et rent moralsk spørgsmål, siger hun.
- Det er jo som udgangspunkt bestyrelsen, som står med ansvaret, hvis det viser sig, at der er begået noget ulovligt. Men som aktionær bliver man ikke straffe- eller erstatningsretsligt stillet til ansvar. Som jeg ser det, er Torben Østergaard-Nielsens ansvar af moralsk karakter.
- Nu skal der så findes svar på, om der er handlet indenfor rammerne. Herefter kan man se på, om de rammer er tilstrækkelige. Og om de tilsyn man har ført, har været tilstrækkelige, siger hun.
Du kan høre hele interviewet med Pernille Aagaard Truelsen her:
Kritikken af Nordic Waste, og særligt ejer, Torben Østergaard-Nielsen, har været tiltagende siden det kom frem, at situationen kunne udvikle sig til en miljøkatastrofe.
Også Statsminister Mette Frederiksen har taget del i den kritik. Hun pegede også på Torben Østergaard-Nielsens personlige ansvar i sagen. Det gjorde mandag, da hun sammen med Miljøminister Magnus Heunicke (S), besøgte Nordic Waste.
- Jeg tror, at jeg har det, som de fleste danskere har det. Når man hører hvor mange penge ejeren har, så er det noget mærkeligt noget, at man ikke bare tilbyder at få det ordnet igen, lød det.
Det er særligt den kritik, som Jacob Feldborg hæfter sig ved.
- Det er jo en forkert måde at udlægge det på. Jeg synes, de slår plat på hvordan dansk selskabsret fungerer, siger han.
Virksomheden erklærede sig konkurs den 19. januar i år.