Stoklund om tilliden til politikere: “Det er ikke gået så godt”

Rasmus Stoklund under åbningsdebatten i Folketinget i København, torsdag den 6. oktober 2022.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

7. oktober 2022

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

I regeringens forståelsespapir fra 2019, som de underskrev sammen med støttepartierne fra rød blok, står der, at regeringen skal føre en politik, “som bidrager til at øge tilliden til politikere og medier…”

Men ifølge Rasmus Stoklund, politisk ordfører i Socialdemokratiet, er det ikke lykkes.

”Jeg er bange for, at det ikke er gået så godt. Det er jeg ked af.”

Indrømmelsen fra Socialdemokratiet bakkes op af Jesper Claus Larsen, der er stifter af virksomheden Electica, der udarbejder vælgeranalyser. Han mener at Danmark står midt i en tillidskrise.

”Rigtig mange vælgere stiller spørgsmålstegn ved, om politikerne har de svar, vælgerne søger.”

Selvom Rasmus Stoklund anerkender problemet, vil han ikke tage det fulde ansvar for, at tilliden til politikerne er lav.

”Jeg ved ikke om man kan sige, at det kun er regeringens skyld. Men det politiske Danmark har selvfølgelig selv et stort ansvar. Derudover synes jeg også, at man fra tid til anden kan pege på mediernes medansvar.”

Du kan høre hele Rasmus Stoklunds forklaring på den manglende tillid til politikerne og regeringen her:

En af dem, som har mistet tilliden til politikerne, er social- og sundhedsassistent, Carina Nielsen. Ved det kommende folketingsvalg har hun tænkt sig, at stemme blankt.

”Jeg har en følelse af, at når de vifter med noget i højre hånd, er det venstre hånd jeg burde holde øje med.”

Du kan høre mere om hvorfor, at Carina Nielsen har mistet tilliden til politikerne her:

I de kommende uger frem mod folketingsvalget dykker Radio4 Morgen længere ned i det forståelsespapir, som Socialdemokratiet og dets støttepartier underskrev efter valget i 2019.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

19:05
21:00