Støjberg vil gøre det billigere at køre til og fra arbejde i 25 yderkommuner

Inger Støjberg møder pressen på Hvidsten Kro i Spentrup, torsdag den 23. juni 2022. Inger Støjberg starter et nyt parti som hedder Danmarksdemokraterne.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

2. september 2022

Det skal være billigere at køre i bil til og fra arbejde i yderkommunerne, mener Danmarksdemokraterne.

Danmarksdemokraterne vil hæve kørselsfradraget for yderkommuner med 50 procent.

Det oplyser formand for partiet Inger Støjberg til Jyllands-Posten.

Formålet er at gøre det billigere at køre til og fra arbejde i 25 yderkommuner.

“Det skal være nemmere at bosætte sig i yderområderne, men det skal også være mere attraktivt at have sin virksomhed der,” siger Inger Støjberg til Radio4 Morgen.

I dag gælder det forhøjede fradrag kun for dem, der bor i kommunerne, men partiet vil altså også have kørselsfradraget til at gælde den anden vej.

“Det skal også kunne lade sig gøre at drive virksomhed i yderområderne. Hvis man for eksempel bor i Aarhus, skal man også have forhøjet kørselsfradrag, hvis man arbejder i Vesthimmerland, så det er for at styrke områderne,” siger Inger Støjberg.

Forslaget anslås ifølge partiet at koste 800 millioner kroner, som skal findes ved at spare på kulturlivet.

“Generelt skal der tages fra kulturområdet, for der er altså noget fedt at skære af,” siger Inger Støjberg til Radio4 Morgen.

Hun overvejer blandt andet, om der kan spares på livslange hædersydelser fra Statens Kunstfond.

Danmarksdemokraterne vil ifølge Inger Støjberg komme med flere forslag, som skal finansieres ved besparelser i kulturlivet. To områder vil partiet dog ikke røre ved:

“Vi ønsker ikke at røre egnsdelsteatrene og landsdelsorkestre, fordi vi mener, det er vigtigt med kulturtilbud i yderområderne,” siger Inger Støjberg.

Du kan høre hele interview med Inger Støjberg her:

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

A-Z

23:00
03:00