Støjberg og Vanopslagh retter hård kritik mod Jakob Ellemann-Jensen

Jakob Ellemann-Jensen (V)m Alex Vanopslagh (LA) og Søren Pape Poulsen (KF) under spørgetime med statsminister Mette Frederiksen (S) i Folketingssalen på Christiansborg i København, tirsdag den 9. november 2021. Dagens spørgetime er den første efter sagen om de slettede sms'er, som Minkkommissionen ønsker udleveret begyndte.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

2. september 2022

juul@radio4.dk

juul@radio4.dk

I Det blå hjørne blev Alex Vanopslagh (LA) og Inger Støjberg (DD) enige om, at Jakob Ellemann-Jensen skulle have ugens “blå mærke” for sit angreb på Søren Pape Poulsen.

Onsdag blev det tydeligt, at blå blok har to kandidater til statsministerposten. På forsiden af Politiken gik Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, i frontalangreb på Søren Pape Poulsen fra Det Konservative Folkeparti.

Her kaldte Ellemann sin konservative modkandidats politiske udspil om besparelser på den offentlige velfærd for potentielt “ødelæggende” for den borgerlige bloks muligheder for en valgsejr.

Hvis ikke Pape uddyber, hvor besparelserne skal hentes fra, mente Ellemann, at blå blok risikerer at tabe borgerlige vælgere til rød blok.

Men i formiddag fik Søren Pape opbakning fra to andre formænd i blå blok – nemlig Alex Vanopslagh og Inger Støjberg. De retter nemlig skarp kritik af Ellemanns frembrusende adfærd i Politiken.

Det kom frem i det borgerlige debatprogram Det blå hjørne på Radio4, da værten Casper Dall bad gæsterne uddele de ugentlige “blå mærker”:

Vi skal have uddelt nogle blå mærker. Hvem skal have det i denne uge, Alex Vanopslagh?

“Det skal Jakob Ellemann, for sin manglende tro på, at vi kan spare nogle få promiller i det offentlige udgifter. Og for at bekræfte venstrefløjens spin om, at der ikke kan spares så meget som en krone i det offentlige.”

Og for at sige det højt i Politiken?

“Man må jo gerne mene skøre ting, man skal bare ikke sige til vælgerne, at man har ret.”

Inger Støjberg, hvem skal have dit blå mærke denne uge?

“Jakob Ellemann for sine udtalelser i Politiken.”

Hvad er din begrundelse?

“Jamen, vi løber alle sammen rundt ude på banen i røde og blå trøjer, og så sidder han derinde i omklædningsrummet og råber op om, at vi i øvrigt lige skal have en anden spillestil. Det duer ikke.”

Har du mod på mere politik, så hør vores ugentlige politiske magasin Mandat her.

Afspiller nu

AFTENRADIO

17:05
20:00