Støjberg jagter medlemmer til partiet

Skrevet af

16. marts 2023

peru@radio4.dk

peru@radio4.dk

Indtil nu har ingen kunnet kalde sig medlem af Danmarksdemokraterne, men partileder Inger Støjberg føler sig nu så sikker på sin organisation, at hun åbner partiet for medlemmer.

Danmarksdemokraterne fik flere end 286.000 stemmer til folketingsvalget i oktober. Alligevel har trofaste støtter til partiet indtil nu blot haft mulighed for at erklære sig som ’venner af partiet’ ved at betale et støttebeløb på 250 kroner.

Men fra i dag kan danskerne melde sig ind som medlemmer, som det gælder for Folketingets andre partier. Det fortæller Inger Støjberg til Radio4.

“Vi tager nu de næste skridt til at blive et rigtigt parti. Vi har siden stiftelsen oplevet en enorm interesse for at kunne bidrage til at bygge partiet op lokalt. Både i form af en egentlig medlemsorganisation og ved, at vi nu bliver repræsenteret i kommunalbestyrelserne i 20 byråd i hele Danmark”, siger Inger Støjberg til Radio4.

Da Danmarksdemokraterne blev dannet for knap ni måneder siden, havde Inger Støjberg hverken partiprogram eller et bagvedliggende partiapparat, der kunne håndtere en medlemsstruktur. Derfor er formanden heller ikke valgt af medlemmerne som i andre partier. Det vil først kunne ske når Danmarksdemokraterne afholder sit allerførste landsmøde.

Hør hele interviewet med partileder Inger Støjberg i vores politiske magasin Mandat:

Den tidligere næstformand i Venstre er netop nu i gang med en større rundtur for at positionere Danmarksdemokraterne i en række udvalgte byer.

“Der er et virkelig flot fremmøde også af folk, der ellers aldrig har været engageret i politik og aldrig før har gået til politiske møder. Det er klart, at formålet med turen også er at understøtte, at partiet får fodfæste lokalt”, siger hun.

Inger Støjberg oplyser, at muligheden for medlemskab samtidig forpligter organisationen til at holde et vågent øje med, at nye medlemmer arbejder i partiets interesse.

“Alle kan melde sig ind, men det er klart, hvis der er nogle med helt vilde holdninger – f.eks. en holocaust-fornægter, så vil han nok ikke lige skulle være ved os. Sådan er det jo, og det er jo ikke anderledes end i alle andre partier. Det er klart, at der er nogle rammer og nogle spilleregler, man skal indordne sig under”, fortæller partiformanden til Radio4.

På KL’s kommunalpolitiske topmøde i Aalborg samler partiledelsen for første gang byrødderne, der er kommet til Danmarksdemokraterne fra DF og Venstre. Samlingen bliver startskuddet for en række initiativer, der skal styrke partiet lokalt frem mod kommunalvalget i 2025.

“Det er vores ambition, at vi kommer til at stille med et stærkt hold af kandidater”, siger Inger Støjberg.

Partilederen oplyser desuden til Radio4, at hun helt sikkert kommer til at opstille kandidater til det kommende Europaparlamentsvalg.

Hun fortæller ligeledes, at partiet er i fuld gang med færdig gøre et principprogram, og at det sandsynligvis ligger klar inden sommerferien.

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

19:05
21:00