Inger Støjberg: Der er en plads til mig i dansk politik

Møde i folketingssalen på Christiansborg: Afstemning om løsgænger Inger Støjbergs værdighed, efter at hun ved Rigsretten blev idømt ubetinget fængsel. Et stort flertal dømte Støjberg uværdig til at sidde i Folketinget. Løsgænger Inger Støjberg.

Skrevet af

16. februar 2022

”Jeg har ikke mistet lysten til politik, og jeg er ikke holdt op med at mene noget.”

Sådan siger forhenværende minister og folketingsmedlem Inger Støjberg til Radio4.

Selv om hun har været på forsiderne af alle aviser og været på alle nyhedsflader det sidste halve år, så har der været meget få udmeldinger fra hende selv. Men i dag stiller Inger Støjberg op til det første længere interview, efter hun modtog sin dom i Rigsretten. Det gør hun i ‘Mandat’ med Pernille Rudbæk og politisk redaktør Thomas Larsen.

Inger Støjberg har været en ombejlet kandidat til formandsposten i Dansk Folkeparti. Igennem flere måneder førte partiets daværende formand, Kristian Thulesen Dahl, en målrettet kampagne for at få Inger Støjberg til at indtræde som ny formand for partiet.

Følte du, at du svigtede Kristian Thulesen Dahl?

“Jeg har i hvert fald snakket meget med ham om det. Det var jo enormt flot med den opbakning, jeg fik fra Dansk Folkeparti, og det er noget af det, der har holdt mig oppe under det her. Men det er bare et eller andet helt forkert ved at komme udefra og tage en formandspost i et parti, som du ikke har været en del af.”

Siden Inger Støjberg, der var næstformand i Venstre, trådte ud af partiet, er der blevet spekuleret i, om hun var på vej til at danne et nyt part. Men Støjberg afviser, at hun har truffet en beslutning om, at det vil ske. Hun fastholder dog stadig, at hun ser en fremtid for sig selv i dansk politik.

Hvornår melder du dig på banen som politiker igen?

“Nu må vi se. Jeg har det jo lidt som en hækkeløber, der skulle løbe en OL-finale, og så lige pludselig var der en hæk ekstra, som jeg ikke havde set, og derfor snublede jeg over den. Men dermed ikke sagt, at jeg er færdig. Jeg står da stadig og kigger ind på atletikstadion og tænker: Det er godt nok spændende derinde. Men det er også spændende at betragte det udefra.”

Hvor ser du, at der er plads til potentielt et nyt parti? 

“Det er jo alt for tidligt at sige. Du har jo næsten selv ræsonneret dig frem til, at der kommer et nyt parti, det har jeg ikke selv. Men det er da klart, at når jeg ikke er færdig med at mene noget, og stadig har lyst til det, og hvis jeg stadig har det sådan om et stykke tid, så kan det godt være, jeg vender tilbage.”

Tror du, der er plads til dig i dansk politik? 

“Det tror jeg helt bestemt.”

Hør desuden Inger Støjberg fortælle, hvordan det var at modtage dommen, og hvordan hun håber at afsone sin dom:

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

NaN:NaN
NaN:NaN