Stigende smittetal i kommuner inden tirsdagens valg: “Kom og brevstem i dag!”

KV21: Stevns Kommunes valgbus holder ved Rådhuset i Store Heddinge, torsdag den 7. oktober 2021. Borgerne i Stevns Kommune kan afgive deres brevstemme til kommunalvalget i bussen, som skal turnerer rundt i kommunen ind til den 16. november.. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

12. november 2021

sks@radio4.dk

sks@radio4.dk

Det er i dag sidste mulighed for at brevstemme. Og på grund af de stigende smittetal har flere kommuner opfordret borgerne til at brevstemme i stedet for at stå i kø på tirsdag.

Ét af de steder, hvor man har valgt den strategi, er i Nordfyns Kommune. Her er incidenstallet – der er det tal, der indikerer, hvor mange smittede der er pr. 100.000 indbyggere – på 422.

Her har man ekstraordinært udvidet åbningstiderne i dag i håbet om at få så mange som muligt til at afgive sin stemme nu. Sidste år brevstemte 884 personer i Nordfyns Kommune, men det tal er allerede blevet fordoblet.

“Jeg regner med, at vi kommer op omkring 2200 brevstemmer i år. Jeg tror i høj grad det skyldes corona. Rigtig mange har ikke lyst til at stå i kø nede på valgstederne i så lang tid. Da jeg selv stemte ved sidste valg, stod vi jo i en halv time og sludrede. Her kan vi bedre lave et flow, hvor vi ikke kommer så tæt på hinanden,” siger Dorthe Schmidt Temberg, der er Biblioteks- og borgerservicechef i Nordfyns Kommune.

Hør indslaget fra Otterup Bibliotek og Borgerservice her:

Afspiller nu

NOTESBOGEN

01:00
01:55