Søren Pape til Sverige: Hop ikke i Paludan-fælden

ÖREBRO 20220415 Motdemonstranter har satt eld på en polisbuss i Sveaparken i Örebro, där Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram kurs, har fått tillstånd för en sammankomst på långfredagen. Foto: Kicki Nilsson / TT / kod 11380

Skrevet af

19. april 2022

idk@radio4.dk

idk@radio4.dk

Voldsomme gadekampe og optøjer har de seneste dage præget flere svenske byer.

Fælles for disse byer har været, at Stram Kurs-stifteren Rasmus Paludan har været forbi for at demonstrere og afbrænde koranen. Men man skal ikke ”hoppe i Paludans fælde”, lyder opfordringen fra Søren Pape Poulsen.

Hør interviewet med Søren Pape Poulsen, formand for Det Konservative Folkeparti, i Radio4 Morgen her:

Søndag delte formanden for Det Konservative Folkeparti sine erfaringer om, hvordan man undgår at opildne konflikten omkring Paludan, i et opslag på sin Facebookprofil.

”Paludan lever af det, som Sverige nu giver ham. Opmærksomhed,” skrev Søren Pape Poulsen blandt andet i sit opslag til svenskerne.

I 2019 var der lignende demonstrationer ved Paludans koranafbrændinger i Danmark, hvor Søren Pape Poulsen var justitsminister. Står det til ham, så gør man klogt i at ignorere Rasmus Paludans provokationer.

”Man skal bare lade ham (Rasmus Paludan, red.) stå. Man skal ignorere ham. Så skal politiet ikke bruge en eneste time på ham. Så har vi ikke alt det der ballade. Problemet er jo, at vi har en masse, der kommer rendende til og sætter gaderne i brand og kaster sten efter ham. Så udvikler det sig til kampe mod politiet. Det skulle man simpelthen lade være med. Lad ham stå,” siger Søren Pape Poulsen i Radio4 Morgen.

Det svenske politi er blevet angrebet med både brosten, fyrværkeri og molotovcocktails, og over 200 deltagere har ifølge politiet været voldelige i optøjerne. Det har resulteret i, at 26 politibetjente og 14 civile er kommet til skade i de seneste dages uro i Sverige, oplyser svensk politi ifølge Ritzau.

Det svenske politi mistænker, at deltagerne i uroen har tilknytning til kriminelle grupperinger. Det fortalte rigspolitichef, Anders Thornberg, mandag på et pressemøde. Han mener derudover, at de indblandede havde fokuseret på at skade politiet.

Du kan se Søren Pape Poulsen opslag fra Facebook herunder:

Foto: Kicki Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

DET SIDSTE MÅLTID

15:05
16:00