Socialdemokratiet vil bevare uddannelse i Skive - modsat skolen selv

Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Skrevet af

15. maj 2024

Gustav Pors Olesen

gup@radio4.dk

VIA University College som driver læreruddannelsen i Skive, besluttede i april at flytte skolen til Holstebro. Men den beslutning går både Mette Frederiksen og skibonitten Anne Paulin i rette med.

Der er for få studerende, som ønsker at læse til lærer i Skive.

Derfor foreslog VIA University College, som driver læreruddannelsen i Skive, tidligere i år at lukke uddannelsen og flytte de studerende til den eksisterende uddannelse i Holstebro.

Bag beslutning er en økonomisk analyse, som VIA University College skriver på deres hjemmeside resulterer 'i et voksende underskud år for år'.

Men uddannelsen i Skive skal ikke lukkes, hvis det står til socialdemokratiets folketingsmedlem Anne Paulin, som selv er fra Skive.

- Når man er en professionshøjskole, så kan man godt komme til at kigge i det lille regneark. Men vi har et større regneark, som handler hvilken økonomisk værdi det skaber, og hvilken værdi uddannelsesmuligheden giver de mennesker, som bor i området.

Anne Paulin medvirkede i Radio4 Morgen onsdag, og det interview kan du høre her:

Også den socialdemokratiske formand, statsminister Mette Frederiksen, mener, at uddannelsen i Skive bør bevares.

Det sagde hun tirsdag under statsministerens spørgetime.

- Det giver måske mening ud fra en lidt kold analyse af, hvad der er økonomisk og fagligt bæredygtigt. Men for sammenhængskraften i vores samfund, mener jeg, at det er en forkert analyse.

Selvom VIA University College selv foreslår, at uddannelsen lukkes ud fra et økonomisk argument, mener Anne Paulin at en bevarelse af uddannelsen i Skive, er ansvarligt.

- Jeg synes, det er meget ansvarligt, at tage debatten om hvad vi mister, hvis vi lukker uddannelserne i de mindre byer.

- Nu er Skive, der er den konkrete case, og der har jeg nogle personlige aktier. Men jeg vil også stå fast på, at sagen er større end skive, og den er meget principiel.

Udover læreruddannelsen i Skive skal også læreruddannelsen i Nr. Nissum sammenlægges på VIA's allerede eksisterende campus i Holstebro.

Ifølge Mette Frederiksen vil regeringen gå i dialog med VIA University College, så der også i fremtiden er en læreruddannelse i Skive.

Afspiller nu

KRANIEBRUD

19:05
20:00