Socialdemokratiet blev klart det største parti i nordjysk mink-højborg

Byen Gjøl i Vendsyssel, onsdag den 4. november 2020. Der er mange minkfarme omkring byen, som under hele mink-coronakrisen har stået bag minkfarmerne og støttet dem .Coronavirus har spredt sig hastigt blandt de mere end 1100 minkfarme i Danmark. Og alle danske mink skal aflives. Især nordjyske minkfarme er hårdt ramt. Syv nordjyske kommuner skal sige farvel til minkerhvervet. Samtidig er nye coronarestriktioner på vej. - Vi er meget berørt, siger borgmesteren i Frederikshavn.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

3. november 2022

Socialdemokratiet blev klart det største parti i den nordjyske by Gjøl.

Og det overrasker flere indbyggere i byen, fordi Gjøl er det sted i landet, hvor allerflest arbejdede i minkerhvervet, før den socialdemokratiske regering lukkede det.

Her var hver tiende indbygger direkte eller indirekte beskæftiget med minkerhvervet.

Søren Petersen er en af dem, der er overraskede over valgresultatet i den nordjyske by. Han bor i Gjøl og har tidligere protesteret imod aflivninger af mink.

“Det skyldes måske, at der ikke har været så mange stærke alternativer at stemme på,” siger Søren Petersen til Radio4 Morgen.

30,9 procent af de 825, der stemte på Gjøl Kro, stemte på Socialdemokratiet ved folketingsvalget i tirsdags. Dermed var partiet markant større end det næststørste parti, Danmarksdemokraterne med 19,6 procent. Venstre var det tredje største parti.

“Jeg tror da ikke, at der er nogen minkfarmere, der har stemt på dem. Normalt er Gjøl jo en Venstre-by med alt det landbrug,” siger Søren Petersen.

Hør hele interviewet med Søren Petersen, indbygger i Gjøl, i Radio4 Morgen her:

 

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

 

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

19:05
21:00