SF vil have boligministeren til at se på tilsynet med altaner efter en ulykke i weekenden, hvor en altan med otte unge mennesker styrtede i jorden.
SF vil have boligministeren til at se på lovgivningen for tilsynet af altaner.
Det siger partiets boligordfører, Serdal Benli, til Morgen på RADIO IIII efter weekendens altanulykke i Aarhus.
- Når vi står i en situation, hvor forskere mener, at der er 50.000 altaner, der potentielt er farlige at træde ud på, så er vi også nødt til at reagere som politikere, siger han.
Teknologisk Institut estimerede i 2022 estimerede, at op mod 50.000 altaner i Danmark kan være usikre.
Der er derudover sket en række altanulykker de seneste ti år. Blandt andet i 2016 i Nykøbing Falster, i 2020 i Kolding og senest i weekenden i Aarhus, hvor en altan med otte unge mennesker rev sig løs og styrtede tre og en halv meter ned. Der er tale om en seks år gammel altan.
Og selvom sagen fra weekenden ikke nødvendigvis er repræsentativ for de 550.000 altaner, der er i Danmark, så er man nødt til at handle på det, mener Serdal Benli.
- Vi har også altaner, der er noget ældre, end den vi så i weekenden. Omfanget af problemet bliver ikke mindre, og derfor er vi nødt til at finde en model for, hvordan vi kan lave tilsyn, som i sidste ende ikke bliver dyrere for lejerne, men hvor vi sikrer, at vores altaner ikke er farlige at gå ud på, siger han.
Det er firmaet Go'Bolig, som udlejer lejlighederne i Aarhus. Til TV 2 Østjylland siger kommunikationschef ved Go’Bolig, Henrik Jakobsen, at de er kede af sagen, og at man nu vil undersøge, hvad der er sket i samarbejde med en uvildig rådgivende ingeniør.