Historisk fodboldsejr: ”Endelig vandt Senegal”

Senegal celebrate winning the 2021 Africa Cup of Nations during the 2021 Africa Cup of Nations Afcon Finals Final match between Senegal and Egypt held at Olembe Stadium in Yaounde, Cameroon on 06 February 2022 ©Shaun Roy/Sports Inc

Skrevet af

7. februar 2022

idk@radio4.dk

idk@radio4.dk

Senegal har for første gang vundet titlen som afrikansk mester i fodbold. Sejren betyder meget for en af Radio4’s faste lyttere, der har fejret det med familien.

”Endelig vandt Senegal mesterskabet for første gang i historien.”

Sådan lød en sms fra en af Radio4’s kernelyttere Marieme, som hun havde sendt ind til programmet ’Radio4 Morgen’ her mandag morgen.

Søndag aften blev der nemlig skrevet historie, da Senegal for første gang blev afrikansk mester i fodbold. Her scorede Liverpool-stjernen Sadio Mané på det afgørende forsøg i en straffesparkskonkurrence mod Egypten om titlen i African Cup of Nations.

Her dagen derpå er Marieme noget præget af den tætte finale, men også meget glad. Hør hende i ’Radio4 Morgen’ herunder:

”Jeg så kampen hjemme sammen med mine tre børn. Det var nervepirrende at kigge på. Det er simpelthen så surrealistisk. Jeg kan stadigvæk ikke forstå, at vi har vundet mesterskabet,” siger hun til ’Radio4 Morgen’.

Marieme er født og opvokset i Senegal og har boet i Danmark i 21 år. Hun arbejder til daglig som buschauffør på Sjælland, men mandag har hun fået fri til at fejre Senegals sejr i African Cup of Nations.

Og for hende betyder sejren ufatteligt meget.

”Det betyder utroligt meget, fordi vi har jagtet det i rigtig mange år, selvom vi har et stærkt hold og plejer at være favoritter. Så sker det endelig. Og det er kæmpestort. Så jeg har ikke rigtig sovet så meget,” siger hun og fortsætter:

“Jeg ville ønske, at jeg var i mit hjemland og fejre det med min familie og de andre.”

Finalen var Senegals tredje gennem tiderne efter skuffelser i både 2002 og 2019. De tabende finalister fra Egypten har vundet African Cup of Nations syv gange tidligere.

Foto: Shaun Roy/PA Images/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

ONLY IN AMERICA

14:05
15:00