Selvom hun vælter Mette Frederiksen: Vi er stadig regeringens støtteparti

Folketingets åbning på Christiansborg Slot i København, tirsdag den 4. oktober 2022.

Skrevet af

4. oktober 2022

sks@radio4.dk

sks@radio4.dk

Det kan ske når som helst. Alle venter på, hvornår statsminister Mette Frederiksen udskriver folketingsvalg, efter Radikale Venstre har trukket stikket på den socialdemokratiske regering.

Men selvom Sofie Carsten Nielsen og hendes parti vil vælte den nuværende regering, så er Radikale Venstre stadig støtteparti.

“Ja, det er vi da. Og det er vi også i morgen – jeg regner med, at der bliver udskrevet valg i morgen,” siger partiets politiske leder.

Hør hele interviewet med Radikale Venstres politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, der stadig mener, at partiet er støtteparti til regeringen, her:

Radikale Venstre kan derfor også sagtens stadig støtte Mette Frederiksen som statsminister – bare ikke den nuværende regering.

“Det hænger sammen på den måde, at vi ikke mener, at et-parti regeringen kan fortsætte. Det er dens regeringsførelse og koncentration om sig selv, der bliver kritiseret. Omvendt har vi selvfølgelig brug for at samarbejde. Vi har brug for at samarbejde bredt og med flere partier. Det er også socialdemokraterne – dem kommer man ikke uden om. Men vi skal samarbejde bredere,” siger hun.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

NaN:NaN
NaN:NaN