Satte 14- og 15-årig til livsfarligt arbejde: Firmaejere vidste ikke, hvad asbest var

Skrevet af

15. oktober 2024

Joachim Vestergaard Jensen

jove@radio4.dk

Ejerne af virksomheden, der havde en 14-årig og 15-årig ansat til at fjerne asbestplader beklager over for RADIO IIII, at det kunne ske.

Ejerne af LM Multiservices, som havde en 14-årig og en 15-årig ansat til at fjerne farlige asbestplader på en byggeplads i Sønderborg vidste ikke, hvad asbest var, før de sendte to teenagere ud på en byggeplads, hvor de skulle arbejde med det livsfarlige materiale.

Det erkender de over for Eftermiddag på RADIO IIII.

- Det er selvfølgelig en fejl af os, at vi ikke har tjekket hundrede procent op på det. Det er selvfølgelig meget beklageligt for forældre og involverede parter i sagen, at sådan noget kunne ske, siger Tobias Nielsen, som præsenterer sig som medejer af LM Multiservices til Eftermiddag på RADIO IIII og fortsætter:

- Men vi er alle bare mennesker. Der er ingen, som har haft en forudsætning om at ville skade andre.

Ejerne af LM Multiservices har ifølge dem selv kun arbejdet i byggebranchen i to måneder, forklarer de til Eftermiddag på RADIO IIII. Inden det har de ifølge eget udsagn hovedsageligt lavet havearbejde.

De forklarer over for RADIO IIII, at de havde et meget kort kendskab til den 14-årige og 15-årige, før de blev hyret, og at de ikke havde kendskab til, at der var tale om mindreårige.

- Havde vi været bevidst om, at de havde været mindreårige, så var de aldrig blevet taget med ud på sådan en opgave, siger Tobias Nielsen til RADIO IIII.

Ejerne siger, at de er blevet hyret ind som underleverandør af en anden virksomhed, som står for byggeprojektet i Sønderborg. Ifølge dem er det den virksomhed, der er juridisk ansvarlig for, at en 14-årig og 15-årig endte med at fjerne livsfarlige asbestplader.

- Det burde de have haft styr på, inden de satte dem i gang, siger medejer af LM Multiservices, Joe Mammen, til RADIO IIII.

RADIO IIII forsøger at få en kommentar fra den pågældende virksomhed.

Skribent: Stig Dahlgren Atzen

Afspiller nu

Morgen

06:05
10:00