Rejselysten er tilbage

Dennis Christensen ankommer i Københavns Lufthavn onsdag den 25. maj 2022. Medlem af Jehovas Vidner Dennis Christensen blev idømt seks års fængsel i februar 2019 og har været fængslet siden maj 2017, efter han blev anholdt under et bibelstudie. Det var en måned efter, at den russiske højesteret havde erklæret, at Jehovas Vidner er en ekstremistisk gruppe, og at den dermed var forbudt.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

27. juni 2022

amho@radio4.dk

amho@radio4.dk

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker.

Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona.

Ifølge rejsebureauet TUI har de i de seneste fire uger solgt 46 procent flere julirejser i år sammenlignet med samme periode i 2019 – altså sommeren før corona.

Hos Bravo Tours kommer de også til at sende flere gæster end i 2019 afsted i både juli og august. Og samme tendens gør sig gældende hos Spies, hvor de sender omkring 3000 flere gæster afsted i sommersæsonen.

”Der er en kæmpe opsparet rejselyst. Vi kan se, at folk booker de klassiske sikre rejsemål i Sydeuropa, at folk bruger lidt flere penge på hoteller, end de har brugt før. Og at flere gerne vil på aktiv ferie,” siger Sofie Folden Lund, der er kommunikationschef i Spies.

Hør interviewet med Sofie Folden Lund her:

En af dem, der skal på sommerferie for første gang siden corona-pandemien brød ud, er Tanja Møller. Hun skal til Mallorca med sin mand, to voksne børn og svigerdatter for at fejre parrets sølvbryllup, som de ikke kunne komme til forrige sommer.

Derfor har hun og familien gjort lidt ekstra ud af det i år:

”Vi har givet den lidt mere gas, end vi normalt ville have gjort. Blandt andet har vi booket et lækkert hotel og valgt all inclusive alle de dage, vi skal afsted. Og så har vi valgt ti dage i stedet for syv. Så vi får vores drømmerejse,” siger hun.

Hør interviewet med Tanja Møller her:

Potentielt flykaos

Men Tanja Møller og familien har som mange andre danskere købt deres flybilletter hos SAS, hvor piloterne har varslet strejke fra på onsdag, hvis ikke de bliver enige med SAS om en ny overenskomst. Det bekymrer hende lidt:

“Jeg følger nøje med, og det er lidt forvirrende, om vi kan regne med at komme afsted eller ej. Men det er her ’ferien’ for os, så vi skal afsted. Hvis der kommer strejke, må vi ringe til rejsebureauet og høre, hvad vores muligheder er, og så tager vi gerne et andet sted hen,” siger Tanja Møller.

Hvis man skal afsted på ferie med fly, så skal man væbne sig med tålmodighed, siger Jacob Pedersen, der er luftfartsanalytiker i Sydbank:

”Det kan blive noget bøvl. For mange så handler det måske bare om, at man skal være i lufthavnen tidligere end ellers. Men flere end normalt vil komme til at opleve aflysninger eller flytninger af deres rejsetidspunkt med kort varsel. Eller man vil opleve, at man ikke kan komme hjem fra det feriested, man er,” siger han.

Hør interviewet med Jacob Pedersen her: 

Afspiller nu

A-Z

23:00
03:00