Regeringen vil gøre det nemmere at sætte vindmøller op – men kan ikke forklare hvordan

Doorstep pressemøde i Klimaministeriet om aftale om varmehjælp. Socialdemokraternes Anne Paulin.

Skrevet af

20. april 2022

sks@radio4.dk

sks@radio4.dk

Regeringen vil sætte flere vindmøller op på land – og processen med at sætte dem op skal gå hurtigere end i dag. Det fremgår af regeringens nye reformudspil “Danmark kan mere II”.

Frem mod 2030 vil regeringen firdoble produktionen af energi fra solceller og vindmøller på land. Det skal blandt andet ske ved at forkorte “langvarige og tunge administrative procedurer i miljøreguleringen”, som der står i udspillet.

“Det skal gå hurtigere, end hvad der er muligt i dag. Både for klimaets skyld, men også i lyset af det der sker i Ukraine. Man kan blandt andet overveje at kigge på høringstider. Og så er der nogle hensyn til natur og klima, som vi måske bør se i et nyt lys,” siger Anne Paulin, der er energi-, forsynings- og klimaordfører for Socialdemokratiet.

Hør hele interviewet med Anne Paulin om, hvordan det skal gå hurtigere at få sat vindmøller og solceller op i fremtiden, her:

I regeringens udspil står der, at “tempoet i den grønne omstilling skal op. Det er en udfordring, at langvarige og tunge administrative procedurer i miljøreguleringen forsinker eller bremser udbygningen af energi- og klimaprojekter”.

Ifølge hovedstadens forsyningsselskab HOFOR, så er der i dag offentlig høring i otte uger, hvor man som borger eller organisation kan komme med indsigelser, hvis der skal opføres vindmøller tæt på ens matrikel.

Anne Paulin afviser imidlertid at blive konkret i forhold til, hvor meget der eventuelt skal skæres i høringstiderne.

“Det kommer jeg ikke til at sætte nogle præcise tidspunkter på,” siger hun.

Men bliver den offentlige høringstid mindre end otte uger?

“Det kommer jeg ikke til at sige noget konkret om. Det her er jo bare én del af rigtig mange forskellige led fra, at et projekt er i idéfasen til, at vindmøllerne eller solcellerne er kommet op”.

Men høringstiden var jo ét af de eksempler, du nævnte, da du skulle fortælle, hvor man kunne spare noget tid?

“Ja. Det er jo et eksempel på det. Men som sagt, så er der mange led i sådan en proces. Jeg kommer ikke til at sige lige præcis, hvilke steder der skal ændres. Vi kommer til at tage en drøftelse af det,” siger energi-, forsynings- og klimaordfører for Socialdemokratiet, Anne Paulin.

Afspiller nu

RADIO4 EFTERMIDDAG

12:05
14:00