Regeringen peger på Vestager til ny toppost i EU-bank

epa10701112 Executive Vice President of the European Commission for A Europe Fit for the Digital Age and European Commissioner for Competition Margrethe Vestager (R) and European Commissioner for Budget and Administration Johannes Hahn (back) ahead of the European Commission weekly college meeting in Brussels, Belgium, 20 June 2023. The European Commission will present its European Economic Security Strategy and the long-term EU budget. EPA/OLIVIER HOSLET

Skrevet af

20. juni 2023

Redaktion@radio4.dk

Redaktion@radio4.dk

Margrethe Vestager er indstillet til toppost i Den Europæiske Investeringsbank, fortæller hun til medier.

Den danske regering har indstillet Margrethe Vestager som kandidat til posten som formand for Den Europæiske Investeringsbank (EIB).

Det bekræfter Margrethe Vestager over for Jyllands-Posten og Financial Times.

– Jeg er glad for, at regeringen har peget på mig med henblik på at blive vurderet som mulig kandidat til formand for Den Europæiske Investeringsbank, siger hun til mediet.

Den danske konkurrencekommissær i EU siger, at hun afventer bankens godkendelsesprocedurer og ikke har yderligere at tilføje på nuværende tidspunkt.

Den Europæiske Investeringsbank finansierer projekter, som hjælper med at nå EU-mål både inden- og udenfor EU.

Den nuværende formand er tyske Werner Hoyer, der har siddet på posten siden 2012. Ifølge Jyllands-Posten udløber hans periode i december i år.

Hvis Margrethe Vestager bliver godkendt af banken i den første del af processen, ventes hun at tage orlov fra sin rolle som EU-kommissær, skriver Jyllands-Posten.

Hvis hun får jobbet, stopper hun som EU-kommissær.

Margrethe Vestager har siden 2019 været ledende næstformand for Kommissionen med ansvar for et Europa, der er klar til den digitale tidsalder og konkurrence.

Det er hun frem til efteråret 2024.

Afspiller nu

AFTENRADIO

16:05
19:00