Radikal borgmester vil have Martin Lidegaard som ny leder

Martin Lidegaard (RV) efter at have mødt hos dronningen for at pege på en forhandlingsleder til regeringsdannelse, på Amalienborg i København onsdag den 2. november 2022.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

3. november 2022

Bang@Radio4.dk

Bang@Radio4.dk

Sofie Carsten Nielsen trådte i går tilbage som partileder for Radikale Venstre. Beslutningen kommer efter et katastrofalt valgresultat for partiet, som er gået fra 16 til syv mandater.

Derfor skal der nu vælges en ny politisk leder for partiet, og det sker i de kommende dage. Det oplyser De Radikales landsformand, Mikkel Irminger Sarbo, til Radio4.

“Sofie Carsten Neilsen har truffet den personlige beslutning at trække sig som leder af vores folketingsgruppe. Den nyvalgte gruppe vil mødes en af de nærmeste dage og vælge en ny gruppeledelse,” skriver han i en sms til Radio4.

Frank Jensen, der er Fanøs borgmester og Radikales eneste borgmester, mener, at pilen peger på den nuværende næstformand Martin Lidegaard som ny formand.

“Han har mest erfaring, han har været minister og han fik det højeste stemmetal, så ud fra den betragtning peger pilen nok på Martin Lidegaard, og han kunne helt sikkert blive en dygtig formand,” siger Frank Jensen til Radio4.

Men Frank Jensen mener, at uanset hvem folketingsgruppen vælger, så bliver det en god formand.

Frank Jensen håber på, at De Radikale vil gå efter mest mulig indflydelse.

“Det er jo set før, at Radikale har været små og alligevel fået meget indflydelse. Vi skal gå efter at få mest mulig Radikal politik gennemført. Om det er ved at være med i Regeringen må tiden vise, men jeg håber, at vi går med,” siger Frank Jensen.

De Radikales eneste borgmester håber, at hans folketingsgruppe vil gå efter et opgør med blokpolitikken.

“Jeg håber, at vi får lavet en regeringen, der går henover midten og prøver at samle det bedste fra fleste partier,” siger han til Radio4.

Hør hele interviewet med Fanøs Borgmester, Frank Jensen, i Radio4 Morgen her:

 

Afspiller nu

DET SIDSTE MÅLTID - HIGHLIGHTS

19:05
20:00