Prins Christian og prinsesse Isabella har fundet nye skoler

"Royal Run" 2022, København Prinsesse Isabella Prins Vincent Prins Christian

Skrevet af

7. august 2022

anp@radio4.dk

anp@radio4.dk

Efter at kongefamilien har droppet planer om skolestart på Herlufsholm, skal prins Christian efter sommerferien begynde i 2.g på Ordrup Gymnasium i Gentofte.

Prinsesse Isabella skal begynde i 9. klasser på Ingrid Jespersens Gymnasieskole i København.

Det oplyser Kongehuset på Facebook.

Med udmeldingen kan kronprinsparret lægge krisen med Herlufsholm bag sig. Det siger Thomas Larsen, der er kongehuskommentator på Radio4:

“Nu er der sat et endegyldigt punktum for den her historie, nu hvor det står klart, hvor både prins Christian og prinsesse Isabella skal gå i skole,” siger Thomas Larsen.

Kronprinsparrets børn skulle oprindeligt være begyndt på Herlufsholm. Men før sommerferien meddelte kongehuset, at de ikke alligevel skulle gå på skolen. Det skete, efter skolen fik massiv kritik i kølvandet på en TV2-dokumentar, der beskrev problemer med mobning, overgreb og chikane.

Hør historien i Nyhederne på Radio4 her:

Ifølge Thomas Larsen er der tale om et markant skifte i skolevalget:

“Det er nogle skoler, der ligger meget tættere på den virkelighed, som de fleste børn er en del af. Prins Christian har gået en årrække på en folkeskole, inden han kom på Herlufsholm. Og nu vender han tilbage til et almindeligt gymnasium,” siger Thomas Larsen.

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix

Afspiller nu

DET SIDSTE MÅLTID

15:05
16:00