Præst vil gentænke Kristi Himmelfartsdag

Ved Moltrup Kirke i Haderslev Kommune.

Skrevet af

26. maj 2022

Bang@radio4.dk

Bang@radio4.dk

Kristi Himmelfartsdag er, for de fleste, en dag uden de helt store traditioner og ritualer.

Men det skal der laves om på, det mener Henriette Öberg, der er præst i Moltrup Kirke ved Haderslev.

“Jeg synes, der er noget vigtig forkyndelse i dagen som vi skal holde fast i og ikke bare glemme,” siger Henriette Öberg til Radio4.

Derfor markere hun dagen på helt speciel måde i Moltrup Kirke.

“Vi starter gudstjenesten ude på kirkegården og her opfordre jeg folk til at ønske Jesus en god tur mod himlen, mens de gør det står vores kirketjener oppe i kirketårnet og hiver et par sandler til himmels med en fiskestang og folk bliver simpelthen så overrasket, fordi de ikke har set fiskelinen.”

Du kan høre interviewet med præst Henriette Öberg her:

Henriette Öberg har fået blandet reaktioner. Nogen synes det er sjovt, andre synes det er plat, men på trods af de det holder hun fast i at fejre Kristi Himmelfart på en lidt skæv måde.

“Jeg synes, der skal være plads til at det kan være lidt sjovt og måske kan fordi det er sjovt få nogle tanker ind i hovedet som vi ellers ikke har,” siger Henriette Öberg.

Kristi himmelfartsdag er en kristen helligdag, der fejres til minde om Kristi Himmelfart 40 dage efter hans opstandelse påskedag. I Danmark og de fleste andre vestlige lande er den national helligdag.

Kristi himmelfartsdag er altid den 6. torsdag efter Skærtorsdag, og falder derfor på forskellige datoer fra år til år, dog tidligst 30. april og senest 3. juni.

 

NaN:NaN
NaN:NaN