Politisk redaktør: V og K kan ikke komme uden om Støjberg

Skrevet af

25. september 2022

Hvis Inger Støjberg vil i regering, bliver hun svær at sige nej til, siger Thomas Larsen.

Inger Støjbergs melding om, at hun går efter at bringe sit parti, Danmarksdemokraterne, i regering efter valget, bliver positivt modtaget af landets største, blå partier.

Det skriver Berlingske.

De to gamle borgerlige partier har ikke andre muligheder end at omfavne Inger Støjberg, vurderer Radio4’s politiske redaktør, Thomas Larsen.

Det kan man høre i interviewet herunder:

Venstres politisk ordfører Sophie Løhde kalder det »helt naturligt, at en række af Folketingets partier har ambitioner om at komme i regering«:

“Og jeg forstår godt, at det er Ingers ambition på vegne af Danmarksdemokraterne,” siger hun til avisen.

Venstre har ikke meldt ud, præcis hvilken regeringskonstellation det går efter, men partiet har – som De Konservative – sagt, at Støjbergs rigsretsdom ikke står i vejen.

Løhde siger da også, at Venstre »sagtens« kan se Inger Støjberg være minister i en blå regering.

Den politiske ordfører er også »rigtig glad for«, at Støjberg siger, at hun har lagt sine tidligere stridigheder med Jakob Ellemann-Jensen bag sig.

Konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard skriver i en sms til Berlingske, at »vi er rigtig glade for samarbejdet med Inger«.

“Jeg er sikker på, at vi kan finde kompromiser med Danmarksdemokraterne og alle de andre borgerlige partier. For vi hører, at alle partier har den fælles forståelse, at ingen får alt sin politik gennemført,” skriver hun.

Hvis Støjberg lykkes med at komme i regering, vil hun blive minister ikke længe efter, at hun blev dømt ved Rigsretten.

I december 2021 fik hun en dom på 60 dages fængsel, der kom efter sagen om en ulovlig adskillelse af unge asylpar.

Afspiller nu

RING TIL RADIO4

08:05
10:00