Politisk kommentator: Enhedslistens SF-flirt er dømt til at mislykkes

Peder Hvelplund (EL), Mai Villadsen (EL) og Pia Olsen Dyhr (SF) ved Folketingets åbning på Christiansborg Slot i København, tirsdag den 4. oktober 2022.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

28. december 2022

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

I et forsøg på at gøre sig interessant overfor vælgerne peger Enhedslisten på SF’s Pia Olsen Dyhr som statsminister i et interview i Jyllands-Posten.

Men det projekt har ingen gang på jord og er et forsøg fra Enhedslistens side på at søge en eller anden form for indflydelse.

Sådan siger politisk kommentator og tidligere kommunikationschef for Konservative, Benny Damsgaard.

”De er ved at bygge en ny rød blok til venstre for Socialdemokratiet. De skal gøre et eller andet for at gøre sig interessante, for de er ved at indse, at de er på vej ind i en tid uden nævneværdig indflydelse.”

Du kan høre hele analysen fra Benny Damsgaard her:

SF’s Pia Olsen Dyhr er ikke vendt tilbage på Radio4’s henvendelse. Heller ikke gruppeformand Karina Lorentzen Dehnhardt vil stille op til et interview.

Hun oplyser til gengæld i en sms, at SF fortsat støtter Mette Frederiksen som statsminister samtidigt med, at hun deler Enhedslisten ønske om et stærkt samarbejde mellem SF og Enhedslisten.

Det mener Benny Damsgaard, at SF gør klogt i.

Til gengæld vil Enhedslisten gerne uddybe hvorfor, at de mener, at Pia Olsen Dyhr skal være rød bloks statsminister.

Gruppeformand Peder Hvelplund mener nemlig ikke, at det nødvendigvis er vigtigt, at det er Pia Olsen Dyhr. Det er mere et udtryk for, at det ikke skal være Mette Frederiksen, som skal stå som formand for den røde blok.

”Vi vil ikke insistere på, hvem det skal være. For os er det bare vigtigt, at der findes en stærk rød-grøn alliance til venstre for Socialdemokratiet. Den alliance skal vi bygge nu og gøre så stor som muligt frem mod det næste valg.”

Du kan høre hele interviewet med Enhedslisten Peder Hvelplund her:

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

19:05
21:00