Politiforlig bliver Danmarksdemokraternes første mærkesag

Peter Skaarup ankommer til i Finansministeriet for at forhandle finanslov med regeringen torsdag den 7. December 2017.. (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2017)

Skrevet af

4. august 2022

stax@radio4.dk

stax@radio4.dk

De første politiske livstegn fra Danmarksdemokraterne kommer nu frem.

Ifølge partiets eneste medlem på Christiansborg, Peter Skaarup, vil Danmarksdemokraterne nemlig tilslutte sig det politiforlig, der blev vedtaget i 2020.

Det fortæller Peter Skaarup til Radio4.

“Vi tror på, at politiforliget har en utrolig stor betydning for borgerne, når det kommer til tryghed og sikkerhed i hverdagen. Politiet spiller en helt central rolle i den sammenhæng, og derfor bakker vi også op om forliget”, fortæller Peter Skaarup.

Politiforliget blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget og sikrede blandt andet 450 nye betjente og 20 nye nærpolitienheder rundt om i landet.

Dog var Venstre med daværende retsordfører Inger Støjberg ikke en del af forliget.

Men det sender ifølge Peter Skaarup ikke et mærkeligt signal, at Danmarksdemokraterne med Inger Støjberg i spidsen nu vil tilslutte sig politiforliget.

“Inger Støjberg ønskede dengang at være med i politiforliget, men Venstre ville det anderledes. Inger var loyal over for partiet, men nu har hun mulighed for at være med i forliget, og derfor melder vi nu ud, at Danmarksdemokraterne gerne vil være med”, fortæller Peter Skaarup.

Der venter ifølge Peter Skaarup også flere konkrete politiske udmeldinger fra Danmarksdemokraterne den kommende tid, på trods af at partiet ikke vil fremlægge et partiprogram før efter det kommende folketingsvalg.

“Der vil komme flere politiske udmeldinger fra vores side snart. Men her hen over sommeren har Inger Støjberg rejse land og rige rundt for først og fremmest at finde et stærkt kandidathold, så man skal lige væbne sig lidt med tålmodighed”, siger Peter Skaarup.

I politiforliget bliver der samlet afsat cirka 650 millioner kroner i 2021 stigende til cirka en milliard kroner i 2023 ekstra til politiet og anklagemyndigheden.

Du kan høre mere om sagen i Radio4 Morgen her:

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

19:05
21:00