Pape: Eksmand arrangerede møder med dominikanske politikere

ARKIV. Den konservative formand, Søren Pape Poulsen, har valgt at benytte det konservative landsråd til for første gang at vise sin kæreste Josue frem for offentligheden. PLUS For første gang går De Konservative med i Copenhagen Pride. Partiet vil gøre op med den homofobi, som især kommer til udtryk på de sociale medier, siger Pape. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2014)

Skrevet af

26. september 2022

sks@radio4.dk

sks@radio4.dk

De stærkt omdiskuterede møder mellem danske ministre og en række toppolitikere fra Den Dominikanske Republik var arrangeret af Søren Pape Poulsens eksmand inden afrejsen. Det oplyser den konservative statsministerkandidat nu i et længere interview med Radio4.

Efter flere ugers alvorlig kritik af Søren Papes Poulsens tavshed omkring indholdet af møder med ministre og præsidenten i Den Dominikanske Republik forklarer den konservative leder nu mere om baggrunden for møderne. I et længere interview med Radio4 slår han fast, at det tilbage i 2018 var eksmanden, Josue Medina Vasquez Poulsen, der fik ideen til møderne mellem de tre danske ministre og de dominikanske toppolitikere.

“Altså, havde det ikke været min ægtefælle, som havde arrangeret møderne, så var det nok også kommet anderledes i stand. Han kender rigtig mange i hele det system. Han siger: ‘I skal da møde de her mennesker, når I nu alligevel er der’. Det meldte han så ind og så kom møderne i stand,” forklarer den konservative statsministerkandidat til Radio4.

Hør hele interviewet med Søren Pape Poulsen i en specialudgave af Radio4s politiske magasin Mandat her:

Ekstra Bladet og Jyllands-Posten har i flere artikler beskrevet, hvordan den konservative partiformand på en privat ferie i 2018 sammen med partifælle Mai Mercado og Inger Støjberg mødtes med repræsentanter fra den dominikanske regering uden om det officielle diplomati. Det uofficielle møde har nu fået Socialdemokratiet til at kræve en skriftlig orientering omkring indholdet og baggrunden for møderne.

“Vi havde nogle høflighedsmøder, som jeg vil kalde dem. Der taler man lidt om vores land og deres land, og hvordan vi gør tingene i Danmark. Det var på det niveau,” forklarer Søren Pape Poulsen til Radio4.

I interviewet bekræfter Pape desuden, at mødet med de dominikanske toppolitikere var arrangeret af eksmanden i god tid inden afrejsen til landet, og at de derfor havde mulighed for at medtage ekstra pænt tøj på ferierejsen.

“Han havde jo sagt, at han ville forsøge at sætte de her møder op, og at vi kunne møde præsidenten. Så tager man jo pænt tøj med og kommer ikke i sine badebukser. Det gør man jo bare ikke,” siger han.

Søren Pape Poulsen afviser i interviewet at mødedeltagerne skulle have økonomiske interesser i, at møderne fandt sted, eller at der har været diskuteret emner af udenrigspolitisk karakter. Alligevel erkender den konservative statsministerkandidat, at møderne ikke burde have fundet sted.

”Det var en tanketorsk. Havde det ikke været min mand, der sagde, at vi skulle møde disse typer og fik arrangeret møderne, så havde man nok ikke gjort det. Det kan jeg også godt se. Det skulle jeg selvfølgelig ikke have gjort,” siger Søren Pape Poulsen til Radio4.

Søren Pape Poulsen agter fortsat at orientere udenrigsminister, Jeppe Kofod, mundtligt om rejsen til Den Demokratiske Republik.

Afspiller nu

KRIMILAND

16:05
17:00