Ordfører fra Moderaterne vil indføre mobilforbud i folkeskolen

Teenage girls using Smartphone. Keywords: blonde, cardigan, casual clothing, cell phone, classroom, color image, communication, cooperation, day, desk, education, friendship, front view, girls, high school, holding, horizontal, indoors, long hair, look, looking down, pupil, red-haired, Scandinavia, school, school children, school girl, sitting, smartphone, Stockholm, sweater, Sweden, table, teenage girls, teenager, telephone, together, togetherness, two people, waist up, wireless technology Modelreleased: YES JohnerImagesRF_087, 0617

Skrevet af

5. januar 2023

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

Mobiltelefonerne skal gemmes væk, når folkeskolens elever har undervisning.

Det mener Moderaternes børne- og undervisningsordfører Rasmus Lund-Nielsen.

”Der er to grunde til, at det vil være en god idé. For det første vil det hjælpe på elevernes trivsel, og for det andet skal det hjælpe på indlæringen.”

Det siger han og henviser til Frankrig, som forbød mobiltelefoner i folkeskolen for fem år siden og siden har evalueret forsøget.

Forslaget om mobilfrie skoler er Rasmus Lund-Nielsens og endnu ikke Moderaternes officielle politik.

Du kan høre mere om hvorfor at Rasmus Lund-Nielsen mener, at det vil være en god idé at fjerne mobiltelefonerne fra folkeskolen her:

Der er allerede folkeskoler i Danmark som har indført et forbud mod telefonerne i skolen.

Det er blandt andet på Skægkærskolen nord for Silkeborg, som begyndte deres politik ‘hold fri fra mobil’ i 2015.

Og det har givet gode resultater, siger skoleleder Peter Mortensen.

”Vi oplevede mobiltelefonen som noget for den enkelte eller én til én kommunikation. Når den er væk, kigger folk hinanden mere i øjnene, og fællesskabet vokser.”

På Brøndby Strand Skole er modellen omvendt. Her mener skoleleder Rikke Rubek ikke, at et forbud er en måde at løse de problematikker, som mobiltelefonen kan føre med sig.

Du kan høre hele interviewet med både Peter Mortensen og Rikke Rubek her:

Heller ikke hos formanden for Danske Skoleelever, Marie Holt Hermansen, er der umiddelbar opbakning til et mobiltelefonsforbud.

”For os handler det om selvbestemmelse. Der skal ikke komme et forbud fra nationalt hold, for det vil gøre mere skade end gavn. Men hvis man tager snakken ude i den enkelte klasse, og et elevråd vil stemme for at give mobiltelefonerne en pause, så står det den enkelte skole eller klasse frit for.”

Du kan høre hele interviewet med Marie Holt Hermansen her:

En undersøgelse fra 2019 fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU) viser, at fire ud af fem danske skoler har enten en politik eller regler for brug af mobiltelefoner.

Foto: Johner Images/Johner/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

PORTRÆTALBUM

19:05
21:00